Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 LARS KRABBE
Foto: LARS KRABBE

Indvielse. Mandag nedsættes den første urne på et nyt gravsted for hjemlæse på Assistens Kirkegård på Nørrebro. (arkivfoto)

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks første gravplads for hjemløse står klar

Fra mandag kan gadens folk blive begravet sammen på Assistens Kirkegård.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På initiativ af foreningen Giv Din Hånd er der nu indrettet en særlig gravplads for hjemløse på Assistens Kirkegård i København.

»Når folk dør, vil de gerne begraves sammen med familien. De her folk har som regel ingen familie, eller også er kontakten røget. I stedet knytter de tætte bånd til andre i samme situation og har derfor ønsket et sted, hvor de kan mindes deres afdøde kammerater. Det får de nu«, siger initiativtager Michael Espensen fra foreningen Giv Din Hånd i en pressemeddelelse.

LÆS

Den 75 kvadratmeter store askefællesgrav med græsplæne bliver indviet mandag, hvor en række notabiliteter møder op for at deltage. Heriblandt socialminister Annette Vilhelmsen (SF), som er begejstret for realseringen af ideen:

»Det er et flot tiltag, der vidner om, at vi i Danmark tydeligt anerkender og respekterer alle menneskers behov for en værdig afsked med livet og behovet for et sted, hvor man kan komme og mindes gamle venner«.

LÆS ARTIKEL

Et sted at mindeskammerater

Gravpladsen bliver indviet mandag 7. oktober kl. 12.15–12.45, og umiddelbart efter nedsættes en urne med asken af en nyligt afdød hjemløs af domprovst Anders Gadegaard.

De efterladte er glade for den nye gravplads.

»Han var en kær ven, en del af familien, og jeg er lykkelig for, at vi har fået et sted, hvor vi kan mindes ham, og hvor jeg selv kan komme hen den dag jeg skal herfra«, siger Peter, der har været hjemløs i 32 år.

LÆS ARTIKEL

Gravpladsen, der ligger i afdeling M på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København, er udsmykket med skulpturen 'En engel iblandt os', som er skabt og doneret af kunstneren Leif Sylvester Petersen ligesom Vor Fru Kirke, der er sognekirke for byens hjemløse, har finansieret bænk og bænkplads.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden