I december lavede en gruppe unge  kvinder en topløs happening i DGI-byens badevand i protest mod, at kvinder ikke må bade med utildækkede bryster.
Foto: LEHMANN MARTIN

I december lavede en gruppe unge kvinder en topløs happening i DGI-byens badevand i protest mod, at kvinder ikke må bade med utildækkede bryster.

Kultur

Bare bryster bliver velkomne i svømmehaller

Kun Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus siger nej til topløs badning i svømmehallerne.

Kultur

Det skal være tilladt for kvinder at smide toppen, når de bader i svømmehallerne i København.

Det har et næsten enigt kulturudvalg i Københavns Kommune besluttet. Kun Dansk Folkeparti sagde nej til forslaget, som var stillet af SF’erne Frank Hedegaard og Bjarne Fey.

Detaljer om tilladelsen mangler
Det ligger dog ikke fast, om der skal være tale om en ubegrænset tilladelse, eller om der skal være særlige tidspunkter, hvor brysterne skal gemmes væk.

Det skal kulturforvaltningen nu kikke nærmere på. Frank Hedegaard håber, at man kan blive enige om at slippe brysterne helt fri.

»Jeg synes godt, man kunne gøre det til et generelt princip, da der allerede er reserveret tid til muslimske kvinder, der ønsker at bade tildækket og som ikke ønsker at bade sammen med mænd. Her må andre kvinder selvfølgelig også bade, hvis de vil være tildækkede«, siger Frank Hedegaard. Han mener ikke, der er grund til at tage hensyn til mænd, der helst er fri for bare bryster.

»De må de leve med. Det må de også på stranden. Det handler om ligstilling. Når mænd bader topløse, hvorfor skal kvinder så ikke have lov«, spørger Frank Hedegaard.

Happening i december
Forslaget fra SF kommer efter, at en gruppe kvinder midt i december lavede en topløs happening i DGI-byens badevand i protest mod, at kvinder ikke må bade med utildækkede bryster.

Aktionen var inspireret af svenske feminister, som længe har kæmpet for bare bryster i svømmehallerne. Adskillige gange er de blevet smidt ud fra de svenske bassiner, men selv om DGI-byen normalt forlanger kvindebrysterne tildækket, fik de barbrystede danske kvinder lov til at gennemføre deres topløse aktion.

Ifølge kvinderne er kampen for retten til bare bryster i svømmehallerne en kamp mod, at kvindekroppen overalt og hele tiden betragtes som et sexobjekt.


ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce