Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Klint
Foto: Peter Klint

Afslappet. Christian Puglisi går efter de rolige åndehuller på Nørrebro, når han har fri fra jobbet som køkkenchef på Restaurant Relæ.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra grisetæer til charcuteri: Her spiser Københavns kokke

Fire af byens kokke løfter sløret for, hvor de spiser, når de har fri.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vesterbro

Henrik Jyrk, køkkenchef og medejer af Kul

»Jeg bor på Vesterbrogade ved Mariakirken i Istedgade. For tiden har jeg travlt på restauranten, men når jeg har tid, spiser jeg ude to-tre gange om ugen. Jeg går gerne efter de mange asiatiske spisesteder, du finder på Vesterbro. Tre af mine favoritsteder har hver sine specialiteter, de ligger i den billigere ende prismæssigt, og så er de virkelig gode og traditionelle restauranter, hvor man finder lækker ikkefordansket asiatisk mad«.

»Noodle House laver de bedste brede æggenudler på Vesterbro, som smager fantastisk godt i forskellige varianter. Det er et virkelig lille sted med omkring syv siddepladser. Men deres hjemmelavede nudler er helt i top. Der spiser jeg altid, hvis jeg har lyst til nudler«.

[ib-2845]

»Her tager jeg hen, når jeg vil have dim sum. Stedet ligger lidt gemt omme bag Hovedbanegården, og deres dim sum er tæt på at være noget af det bedste, du kan finde i København. Der ligger også et rigtig godt sted på Jagtvej, men fra min lejlighed er det nemt lige at smutte ned på Fu Hao«.

[ib-3074]

»Hvis jeg bare vil have almindelig kinesisk mad som and, spareribs og friturestegte blæksprutter – eller mave, grisetæer og griseører for den sags skyld – er Magasasa en favorit. De laver Hongkong-kinesisk mad. Så når du bestiller and, får du et andebryst uden noget til. Resten skal bestilles ved siden af. Og så smager det bare godt«.

[ib-2565]

Peter Klint
Foto: Peter Klint

Nørrebro

Christian Puglisi, køkkenchef på Restaurant Relæ

»Jeg bor tæt på Blågårdsgade, og nogle af de steder, jeg ynder at komme, ligger i det område. Efter at jeg er blevet familiefar, varierer det meget, hvor ofte jeg spiser ude. Så når jeg endelig går ud, skal det være et forholdsvis afslappende sted, hvor man kan sidde stille og roligt og nyde lidt mad. Det vil man gerne, når man i restaurationsbranchen er omgivet af en masse folk hele tiden«.

»Jeg kan rigtig godt lide at sidde på Harbo Bar. Faktisk er jeg der næsten hver dag for at få en kop kaffe, en øl eller lidt snacks. Man kan også få sandwich eller lidt hjemmebag. Stedet har også en hjemlig atmosfære og en særlig stemning, som jeg ikke synes, jeg ser andre steder. Det er meget dunkelt. Selv om det er en café, er der mere bar over det. Og det passer mig meget godt«.

[ib-11675]

»Et sted, jeg altid går ud og spiser, er Ranee’s. Det er en thairestaurant, der laver traditionel thaimad. Men grunden til, at den er god, er, at den ikke prøver på at være autentisk med buddhastatuer og den slags. Det er lidt mere en hverdagsrestaurant lavet af en thailandsk pige. Og så har de et udmærket vinudvalg, blandt andet økologisk og naturlig vin, hvilket er meget usædvanligt for den type restaurant«.

[ib-3075]

»Selfish er en lille sushibiks, hvor jeg kommer, når jeg har lyst til sushi, suppe eller gyoza. Der er ikke noget revolutionerende over stedet, men man kan mærke, at den japanske fyr, der står der hver dag og koger ris og lægger fisk på og hundser lidt med sine ansatte, har en autenticitet over sig. Og det er forfriskende i forhold til de mange restaurantkæder, der findes efterhånden«.

[ib-2672]

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Østerbro

Kiki Sontiyart, kok på M/S Amerika

»Generelt kan jeg godt lide små steder, hvor man kan mærke ejerens dedikation og passion. Spaghetti Martelli besøger jeg en gang om måneden, når jeg har brug for nye forsyninger. O Bom Português er jo lige åbnet, men der kunne jeg godt forestille mig at komme forbi hver weekend. Men den store vinder er Ranee’s. Jeg er selv fra Thailand, og jeg besøger stedet flere gange hver måned, når jeg får brug for et madfix fra mit hjemland«.

»En fantastisk lille italiensk delikatesseforretning, hvor man finder et stort udvalg af pasta, oste, saucer, forskellige brød og charcuteri. De ved lige præcis, hvordan kødet skal skives. Og jeg elsker deres produkter og den service, man får. Det er en lille forretning med øje for detaljen lige fra produkt til indpakning. Så der kommer jeg, hvis jeg skal have fat i god pasta eller ost, olivenolie og lækkert pålæg«.

Spaghetti Martelli, Dag Hammarskjölds Allé 42, Kbh. Ø.

»Ranee’s er min yndlingsthairestaurant i København. Restauranten er lille, hyggelig og ikke spor prætentiøs. Ranee forkæler sine gæster og laver mad, som stod hun hjemme i sit eget køkken. En af mine favoritter på menuen er hendes brune sticky rice med salat, Miang Pla, en ret med krydret, rå tun og fermenteret rispølse. Maden er generelt let og fyldt med friske thaiurter. Ligesom du finder det i det nordøstlige Thailand. Og det er et sjældent syn i København, hvor der ofte spares på det område«.

[ib-3075]

»Den kombinerede café og vinhandel åbnede for nylig, og den passionerede ejer, Afonso, sælger skønne portugisiske vine, du ikke finder andre steder i landet. Og til overkommelige priser. Han laver også en dejlig espresso og en lille let anretning. I 2014 forventer han desuden at kunne servere lækre pasteis de natas, en portugisisk karamelliseret tærte med creme«.

Frederiksberg

Jeppe Foldager, køkkenchef på Alberto K

»Jeg bor ude bag Frederiksberg Hospital, og tre af mine favoritsteder kan klares på en cykeltur. Lige for tiden bliver det ikke til så mange restaurantbesøg, men jeg vil gerne ud og spise godt mindst én gang om måneden og forkæle mig selv med et besøg på en god restaurant«.

»Radio er en spændende gourmetrestaurant, hvor man kan være sikker på velsmag og spændende kombinationer. De laver god mad med omtanke til en fornuftig pris med lokale økologiske råvarer. Og så får man et godt glas vin. Det er ikke sådan et sted, hvor man behøver at tage fint tøj på. Man kan bare komme og få et godt måltid«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

[ib-3285]

»For enden af Valby Bakke ligger Pony. De kører lidt samme stil som Radio, men bruger mange råvarer fra Bornholm. De laver god mad på en lidt anderledes måde, fordi de bruger nogle råvarer, som andre ikke bruger så meget. Blandt andet bruger de hjerter fra forskellige dyr, og de laver grød og bruger syltede ting, som er anderledes, end hvad jeg normalt går rundt og roder med«.

[ib-3674]

»Formel B er fantastisk på mange måder. Det er en michelin-restaurant med mad i verdensklasse. De kører med et a la carte-kort, og det er rart, at man ikke altid skal sidde med store menuer. Og så er der en afslappet betjening. Der tager jeg ned, hvis jeg skal forkæles lidt mere end på de to andre steder«.

[ib-3460]

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden