Unik. Historien om 'Monster' kan noget særligt, og tegneren arbejder med rene flader, dunkle nicher og en rembrandtsk lyssætning, skriver Politikens anmelder.
Foto: Udsnit fra bogens forside

Unik. Historien om 'Monster' kan noget særligt, og tegneren arbejder med rene flader, dunkle nicher og en rembrandtsk lyssætning, skriver Politikens anmelder.

Kultur

Tre tegnede romaner, der fik maskimalt antal hjerter i Politiken

'Monster' anmeldes til seks hjerter. Her er to andre eksempler på seks hjerter til en tegneserie.

Kultur

Politikens anmelder Steffen Larsen belønner i dag tegneserien 'Monster' af Patrick Ness med illustrationer af Jim Kay til fulde seks hjerter.

Han skriver blandt andet:

»Historien bag ’Monster’ er også noget særligt. Forfatteren Siobhan Dowd fik ideen, men døde, inden hun fik skrevet bogen. Kollega Patrick Ness har gjort arbejdet færdigt, og lykkeligvis er valget af illustrator faldet på Jim Kay«

»Hvad er det, tegneren kan? Han kan skabe ro i kaos og tæmme skriget. Han gør det med rene flader, dunkle nicher og en rembrandtsk lyssætning. Hans billeder er kørt igennem fotokopimaskineprogrammet igen og igen, til de får den rette uldne styrke. Jim Kays visioner kan minde om dem, som vores egen Lars Vegas producerer«.

LÆS ANMELDELSE

Det er ikke første gang, en graphic novel bliver belønnet med det maksimale antal hjerter i Politiken. Selv om der går nogle år imellem. Her er to eksempler:

I juni sidste år skrev Kim Skotte, at odenseaneren Henrik Rehrs bog 'Gavrilo Princip' satte et »uudsletteligt aftryk i tegneseriekunsten«.

Portræt af en ung fanatiker

Tegneserien handler om den 19-årige bosnier og serbiske nationalist Gavrilo Princip, der 28. juni 1914 på åben gade skyder den østrig-ungarnske tronfølger Franz Ferdinand, hvorefter Første Verdenskrig blev skudt i gang.

»Henrik Rehr udfolder i sit sort-hvide drama – med tyk streg under sort! – et teknisk mesterskab, der løfter og udfolder den skæbnesvangre fortælling til et dybt fascinerende historisk drama og et foruroligende nærværende portræt af en ung fanatiker på kollisionskurs med skæbnen«, skrev en begejstret Kim Skotte.

LÆS ANMELDELSEaf Gavrilo Princip

Steffen Larsen, der står bag dagens seks-hjertede anmeldelse, havde også fuldt hus tilbage i 2011, da han anmeldte australske Shaun Tans illustrede børnebog 'Ankomsten'.

»Allerede på første side får man en klump i halsen«, skriver Steffen Larsen i sin anmeldelse »For hen over ni små billeder anes en hel historie om en familie i fattige kår og en kuffert, som er ved at blive pakket«.

LÆS ANMELDELSEaf 'Ankomsten'

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden