Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Zacho Teglskov
Foto: Mads Zacho Teglskov

Momentum. Søren Pape lancerer i 11. time et fremstød på et område, ingen politiker endnu havde opdyrket i valgkampen. Dødsskatten.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valget på nettet: Pape overrasker alle i hæsblæsende slutspurt!

Alle eksperter er i højeste gear i valgets hede fase. Journalister interviewer journalister, som gjaldt det livet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det fede ved nettet er, at man kan få svar på alting. Også på, hvem der vinder valget. Det er bare at tjekke de politiske kommentatorer, så er man med.

En af de skarpeste er jo Peter Mogensen, ham fra tv-programmet Mogensen & Kristiansen. Han analyserer valgets slutfase i et haiku-digt på Twitter. Digtet er til Lars Løkke Rasmussen:

Løkke skulle således kunne blive statsminister om et sted mellem 700 millioner og 4 milliarder år.

Vi klikker videre til David Trads, en journalist, som drømmer om at blive politiker, men som indtil videre må klare sig med at drive politik på Facebook og via en klumme hos Altinget.

David Trads er helt høj over den seneste partilederrunde i tv, fordi lederen af De Radikale, Morten Østergaard, fløj i struben på Lars Løkke. »Som en pitbull«, rapporterer Trads.

»De, der havde glemt, at De Radikale er landets mest indflydelsesrige parti, fik et dramatisk 'wake-up call' ...«, skriver Trads.

Så kan man godt sidde og ærgre sig over, at man ikke fik set den debat. Endelig kom der knald på, lader det til. Hvordan håndterer de mon begivenheden på Ekstra Bladets valg-tv? Vi klikker.

»Hvad siger I til partilederrunden?«, spørger studievært Paula Larrain sine to kolleger, kommentator Mads Kastrup og chefredaktør Poul Madsen.

»Der skete ikke noget«, sammenfatter Kastrup.

Ekstra Bladet er langt fra det eneste medie, som har valgt at dække valgkampens store linjer og de mest nervepirrende højdepunkter via en samtale mellem to eller flere af mediets egne journalister.

Når en journalist interviewer en anden journalist bliver der virkelig gået til stålet.

Madsen ser sig over skulderen og giver en samlet vurdering af de seneste tre uger:

»Jeg synes, det har været en elendig valgkamp ... En valgkamp uden visioner for fremtidens Danmark«.

Den politiske knæoperation

Ekstra Bladet har også på andre måder gjort sit yderste for at højne niveauet i valgkampen. Bladet har således minutiøst dækket de konservatives største profil, Nikita Klæstrup, som især har opnået berømmelse i kraft af sine pæne bryster.

På en af valgkampens sidste hede dage, lagde Nikita

sig på stranden iført en hvid bikini og en håndfuld valgpiecer for sin konservative kæreste, Rune Kristensen.

»Jeg håber, at der er mange vælgere, som i sidste øjeblik ændrer mening og sætter deres kryds hos de Konservative, når de står i valgboksen«, udtaler Nikita til Ekstra Bladet.

Der skrues i det hele taget hårdt op for retorikken her i slutspurten.

Dagen inden valget satsede dagbladet Politiken hele butikken med tophistorien: ' Meniskoperation har ingen effekt'. Det hjælper ganske enkelt ikke at lade sit dårlige knæ operere, kunne man læse.

Surfer man videre i samme avis, møder man analytikeren Sigge Winther Nielsen. Han dissekerer slutspurtens »uskønne personangreb«, der »bølger frem og tilbage«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Men hvad skyldes den hårde linje«, spørger Sigge, og svarer selv: »Dels dødt løb i meningsmålingerne, dels at flere partier står over for en massiv tilbagegang«.

Ring efter dyrepolitiet

Selv de konservatives ellers så afbalancerede leder, Søren Pape, kører i valgkampens 11. time det tungeste skyts frem og lancerer et opgør med arveafgiften, eller »dødsskatten«, som han døber den.

»Det ligner ikke noget, at det offentlige lige stikker sine lange fingre frem en sidste gang, mens mormor eller farfar ligger i kisten. Det er ganske enkelt modbydeligt«, skriver Pape på Facebook.

På samme måde smider Dansk Folkeparti sit stærkeste kort her i timerne inden, valgstederne åbner. Det er kulturordfører Pia Kjærsgaard, som sidder på hug på græsplænen med sin minigravhund Rikke og lover en nådesløs kamp mod dem, der mishandler dyr.

»De skal i fængsel«, siger Pia Kjærsgaard i en video på Facebook. »Og så skal vi have et dyrepoliti!«.

Det er vigtigt, at vi får en bedre dyrevelfærd i Danmark - og et dyrepoliti nu. Enig? I videoen kan du høre, hvad DF og jeg bl.a. vil arbejde for på dyrevelfærdsområdet, hvis vi får indflydelse efter valget #stemdf i morgen :-)

Posted by Pia Kjærsgaard on 17. juni 2015

Meldingen udløser en lavine af sympati i Pia K's kommentarspor. Enkelte er dog kritiske, som for eksempel Anton Dahl Andersen:

»Jeg er altså stadig lidt forvirret. Gælder dette politi kun for nuttede dyr? Hvad med grise, der vokser op under kummerlige forhold?«.

Skulle man sidde og savne klare svar fra kommentatorerne, er der hjælp at hente i Føtex.

Føtex har i et supermarked i det nordlige Aarhus opstillet lige mange bakker med blå og røde flødeboller på et bord (ti kroner bakken), og resultatet er entydigt: Der er solgt flest røde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men hvad sker der så, når Helle Thorning har vundet valget? Selv dette spørgsmål kan man få svar på, hvis man spørger en af landets mest erfarne og respekterede kommentatorer: Thomas Larsen fra Berlingske .

»Allerede nu kan man ane en ny omgang med dyb frustration i centrum-venstre, hvis Thorning for anden gang i træk vinder magten med rød bloks stemmer, men ender med at måtte lave sin politik med de blå«.

Og Thomas Larsen uddyber:

»Lars Løkke Rasmussen vil også blive udfordret ...«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden