Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Screendump fra Metroxpress
Foto: Screendump fra Metroxpress

Kropskontakt. Der er sket noget med Venstres Claus Hjort Frederiksen og en del andre toppolitikere. De er begyndt at kramme.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valget på nettet: Det er skønt at kramme sine fjender ;-)

Der er sindssygt god valgstemning på nettet. Politikerne knuselsker hinanden halvt ihjel.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lad os lige slå én ting fast: Når der er valgkamp, så gælder det om at svine sine politiske fjender mest muligt til. Bagtale dem. Latterliggøre dem. Hakke dem i stumper og stykker!

Troede jeg i det mindste.

Indtil jeg på min daglige afgræsning af internettet passerer Morten Bødskovs Facebookvæg. Hvad fanden er nu det? Står socialdemokraten Bødskov ikke der og omfavner en korpulent herre i en grå habitjakke! Vi taler om en ØM omfavnelse. Den grå står med ryggen til, så jeg kan ikke umiddelbart se, hvem det er. Jeg må klikke.

Det er Claus Hjort Frederiksen! Venstres overstrateg.

Bødskovs værste fjende!

Forleden under TV2's debat på Kronborg kunne Claus Hjort Frederiksen heller ikke styre sig. Efter først at have sagt »hold nu din kæft, Magnus!« til socialdemokratiske Magnus Heunicke, gik Venstremanden hen og glattede ud med en krammer.

Vil Hjort kramme igen i dag?

»Vil Hjort kramme igen i dag?«, spørger Bødskov. De befinder sig nu på Metroxpress og jo, Hjort vil vist godt kramme igen. Der er en hel serie af billeder, hvor de har tæt kropskontakt. Jeg kan ikke finde ud af, om de rent faktisk har diskuteret politik på den der gratisavis.

Til gengæld er der et link til en ny Facebookside, som de to tilsyneladende har oprettet sammen. 'Er tonen lidt stram så giv et kram', hedder den.

Lad mig være ærlig: Jeg tror ikke på, at den side bliver en succes. Selv klikker jeg mig hurtigt videre.

Pia Kjærsgaard er rar og varm

Jeg bremser op hos Zenia Stampe. Hun er radikal. Og hun står og gnider sig kærligt op ad Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

»Det er ikke opstillet eller kalkuleret«, skriver Zenia Stampe. »For sandheden er, at mange af os i Folketinget har et fint personligt forhold til hinanden«.

Hun »holder meget« af Søren Espersen og synes, Pia Kjærsgaard er »et varmt og rart menneske, som flere gange har sendt mig søde gaver«. Men bare fordi, hun er vild med Søren E og Pia K, kan hun da sagtens være uenig med dem politisk, insisterer Zenia Stampe.

»Noget af det bedste ved Danmark er vores praktiske evne til at finde hinandens menneskelige sider«, slutter hun.

Og selv Søren Pind er med på denne nye krammebølge. Et sted står han og nusser en pandabjørn, mens han vifter med sin Lucky Luke-hat. Et andet sted krammer Pind (landets frihedsminister, som han selv siger) den nuværende udenrigsminister, Martin Lidegaard fra de radikale.

Hvor fører det her os hen? Har nogle af de ledende skikkelser fra de gamle partier indset, at de lige så godt kan kravle i seng med hinanden, fordi der alligevel ikke er forskel på deres politik?

Grundet valget ingen holdninger

Bortset fra nuanceforskelle vedrørende EU, miljø og ulandsbistand er de jo i store træk enige om, at alt er fedt, så længe vi fører en stram økonomisk politik og hælder alle de fremmede ud. Det gælder lige fra Dansk Folkeparti til Socialistisk Folkeparti.

Så kan de vel lige så godt kramme sig sammen i ét stort parti.

Hidtil har politikerne forsøgt at simulere politiske forskelle, når der var valgkamp. Måske er det ved at være slut med skuespillet?

Der er i hvert fald flere tegn på, at udviklingen går i den retning. Et sted på Facebook har nogen hængt et spørgsmål fra Enhedslistens Nikolaj Villumsen til forsvarsminister Nikolai Wammen op på væggen.

»Er ministeren på baggrund af det åbne brev til Folketinget fra danske Afghanistan-veteraner enig i, at Danmark lader de afghanske tolke i stikken?«, spørger Villumsen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Da der er udskrevet valg til Folketinget, finder jeg det rigtigst at være tilbageholdende med som minister at besvare spørgsmål om min politiske holdning«, svarer Wammen.

Er vi vidner til en tinkywinkyficering af dansk politik? Jeg nægter at tro på det. Lad mig lige se, hvad der sker hos Lars Løkke Rasmussen.

Vælgerne skulle nødig finde ud af, hvad den her socialdemokrat mener. Hvis han altså mener noget! Det er en mærkelig valgkamp.

Den politiske Tinky Winky

Og måske er det hele Uffe Elbæks skyld. Måske er det ham, der har inspireret de andre til dette krammeri. Det er lidt den konklusion Ekstra Bladets kommentator Mads Kastrup når frem til i sin blog ' Da Nikita ville kramme Uffe ...'.

Overskriften henviser til en episode i Ekstra Bladets tv-studie, hvor Nikita Klæstrup - som Kastrup kalder »Konservativ Folkepartis ubestridt største - og vel også eneste - politiker med gennemslagskraft« - siger, at hun simpelthen bare har lyst til at kramme Uffe Elbæk.

»Hvilket leder til nøglen til at forstå Alternativet og Uffe Elbæk. Partiet er tilsyneladende en følelse«, skriver Mads Kastrup.

Det er ti gange mere interessant for Alternativet, at livskvaliteten stiger, end at vi har økonomisk vækst, har partilederen sagt. Det er ren Woodstock, konkluderer Kastrup.

Jeg klikker mig hen til Uffe Elbæk, og mens jeg sidder og ser på ham, kommer jeg til at tænke på Tinky Winky, den lilla lederskikkelse i Teletubbies, som kommunikerer med kælne lyde og modtager magiske signaler via den antenne, han bærer på hovedet.

Er vi vidner til en tinkywinkyficering af dansk politik? Jeg nægter at tro på det. Lad mig lige se, hvad der sker hos Lars Løkke Rasmussen.

Jeg finder Venstres leder og statsministerkandidat inde i et radiostudie, hvor han er ved at indspille en slags rap. En 'valg battle'. Han rapper følgende:

»Du kender nok min stemme, jeg er meget svær at glemme. Jeg sætter nye normer, det er mig, der laver reformer. Nu har Thorning haft sin chance, nu tager jeg revanche. Vil du stoppe løftebrud, så sæt dit kryds og stem dem ud! ...«.

Tog til morgen et frikvarter i valgkampen til fordel for en gang "valg battle" hos NOVA, The Voice, Radio 100 og Pop FM. Der skal også være tid til lidt sjov og humør. :-D Du kan høre og se den færdige version fra fredag i næste uge. God dag!

Posted by Lars Løkke Rasmussen on 3. juni 2015

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der skal også være tid til lidt sjov og humør, forklarer Lars Løkke.

Hvad så med Søren Pape? Jeg finder ham i vestjyske Spjald, hvor han tester en gummiged i en entreprenørvirksomhed, der ejes af Ove.

»Ove mener, ligesom jeg, at vi skal have mere fokus på, hvordan vi skaber vækst i Danmark og ikke kun tænker på, hvordan vi kan bruge flere af borgernes penge«, udtaler den konservative leder efter besøget.

Der er ingen rapporter om krammeri i Spjald.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden