Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HITS. P3 spiller for meget Rihanna, L.O.C. og Medina og for lidt af den brede, upcoming musik. Det mener både eksperter og brugere på de sociale medier.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

HITS. P3 spiller for meget Rihanna, L.O.C. og Medina og for lidt af den brede, upcoming musik. Det mener både eksperter og brugere på de sociale medier.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

P3's musikprofil vækker harme: »Musikdiktatur« og »ensidigt«

Brugere på sociale medier harcelerer over P3's tendens til i højere grad at spille de samme kunstnere igen og igen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Musikalsk forfordeling og snobberi«.

»Musikdiktatur«

Og en »ensidig popkanal med dårlig smag«.

På de sociale medier er der ikke ligefrem rosende ord til overs for P3's musikalske profil oven på Politikens nyhed om, at DR P3 spiller halvt så mange navne som for fire år siden - og desuden sidste år gav 100 kunstnere halvdelen af spilletiden på P3, mens de øvrige 1.512 kunstnere måtte 'deles' om den anden halvdel af tiden.

»Ensidig popkanal med dårlig smag. Der bliver produceret masser af ny god musik, men det bliver aldrig spillet på den kanal takket være en-mands-playliste-udvalget. Musikdiktatur«, skriver brugeren Flemming Christensen i en kommentartråd under Politikens Facebook-opslag med artiklen.

I samme tråd kalder brugeren Jan Poulsen det »Musikalsk forfordeling og snobberi«, der er »typisk P3«.

Og på Twitter konstaterer brugeren Henrik Kjær, at det er »trist for de licensbetalere, som betaler gildet«.

Det er dog ikke alle brugere, der er ude med riven efter DR. Flere skriver, at de ser P6 Beat som fint et alternativ til P3.

»Lyt dog til P6 Beat i stedet for«, skriver Mikkel Samberg i en Facebook-tråd.

Mens Jan Diedrichsen Hansen ser P6 Beat som »et fremragende alternativ!«, skriver han.

Trætte af værter og musikalsk profil

Flere Facebook-brugere sætter den musikalske udvikling i direkte forbindelse med P3's valg af værter.

»Kunne man forestille sig, at udviklingen fra programmer med værter med holdning og indhold (de sorte spejdere, Huxi og Karen, Monte Carlo) til det nuværende Anders Stegger-niveau har betydning? Når det intellektuelle niveau styrtdykker - følger en fantastisk mangel på kant«, skriver Ulrik Schødt Rasmussen i en kommentartråd på Politikens Facebook-side.

Mens Thomas Wessel Hansen ganske enkelt mener, at P3 er er »blevet for uintelligent og plat«:

»Ligegyldigheder flyder over æteren båret af unge intetsigende værter uden et budskab eller samfundsmæssig holdning. Luk det, og lad os bruge vores licenspenge på noget mere fornuftigt«, skriver han.

Andre brugere er 'bare' trætte af, at musikken på grund af den smalle musikprofil også bliver så ensformig.

»Hører P3 i en time om dagen og så har jeg hørt deres repertoire«, skriver Tina Marie Koch på Facebook.

Mens Frans Christensen kalder det »en kedelig tendens, der sløver lytternes interesse for nyt og gammelt musik«. En tendens, han for øvrigt også mener, er ved at overgå P6 Beat.

Og i 2012 fik P6 Beat faktisk selv kritik for samme problemstilling efter en kanalomlægning, hvor de gik over til at spille mere af den genkendelige musik.

Nyheden er ikke overraskende

Flere brugere skriver desuden, at de ikke er overraskede over nyheden.

»Èn af de mange grunde til, at jeg ikke hører P3«, skriver Malene Lela på Twitter.

Ronnie Hansen, der er tidligere direktør for spillestedet Pumpehuset, har også delt artiklen offentligt på Facebook, og herunder skriver en bruger i kommentarfeltet, at »de tal er på ingen måder overraskende. P3 blev skiftet ud sidste år på min radio! Men ærgerlig udvikling! Ren Voice!«.

Længere nede i samme kommentartråd skriver en anden, at han ikke normalt hører musikradio, men i øjeblikket hører det under et flytteprojekt og »er målløs over, hvor ensformigt det (P3, red.) er«:

»Måske er det bare mig, der er 'uheldig', men det er da utroligt, at 'Transparent And Glasslike' (af Carpark North, red.) og en gammel Turboweekend-sang åbenbart STADIG spilles hver anden time. Intet ondt ord om de to bands, i øvrigt - det er bare det der med variationen. Og al den nye musik, som aldrig får en chance. Anyway, jeg er ikke just overrasket«, skriver han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden