Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim ADRIAN
Foto: Joachim ADRIAN

Nej. Hun skal ikke med til Djursland, gør Jette Baagøe det klart, og en af hendes videnskabelige medarbejdere meldte på samme måde pas, så snart beskeden blev videregivet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Direktørens livsværk skal fra Hørsholm til Djursland: »Det kan de ikke mene alvorligt«

Både fagligt og økonomisk er regeringens flytning af Jagt- og Skovbrugsmuseet en dårlig ide, mener museumsdirektør.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 75 år har Jagt- og Skovbrugsmuseet haft adresse i nordsjællandske Hørsholm, så museumsdirektør Jette Baagøe afviste det som en vittighed, da Norddjurs’ borgmester Jan Petersen (S) i september luftede ideen om at flytte museet til godset Gammel Estrup, som i dag huser Landbrugsmuseet og Herregårdsmuseet.

I dag gjorde Lars Løkke Rasmussen (V) ideen til virkelighed, da regeringen slog fast: Jette Baagøes museum skal til Jylland, og det er stadig »en joke«, protesterer museumsdirektøren, kort efter at budskabet er gået ind i Hørsholm:

»Det er bare ikke en god en af slagsen«, sukker hun.

»Det er jo næsten umuligt at have fantasi til at forstille sig, at man vil bruge et tocifret millionbeløb på at flytte noget, der svarer til aller, aller højest ti arbejdspladser. Det er så vanvittigt set ud fra et økonomisk synspunkt, at man tænker: Det kan de ikke mene alvorligt. Hvis man ikke kan få de specialiserede medarbejdere, som vi har her i huset til at flytte med – af familiære og andre årsager – så taber man jo den viden, der er bygget op«, siger Jette

Det kan jeg kun tolke som symbolpolitik. Regeringen har noget, den har lovet nogen. Og det skal den så overholde.

Baagøe.

Unesco-rolle ryger

Museumsdirektøren havde ellers set frem til, at museet i Hørsholm skulle agere centralt videnscenter i forbindelse med Unescos optagelse af Nordsjællands såkaldte ’parforcejagtlandskaber’ på den officielle liste over verdenskulturarv.

Er der ikke nogen andre, der kan varetage den opgave?

»Fagligt set er svaret: Nej. Det virker jo hovedløst, at vi har satset så hårdt på at få løftet det her statslige museum op på et internationalt niveau. Vi ved, at Unesco er noget, som folk rejser for. Så vi havde set frem til nye indtjeningsmuligheder, nye formidlingsmuligheder og nye samarbejdsmuligheder. Alt det ligger nu i grus«.

Hun skal ikke med til Djursland, gør Jette Baagøe det klart, og en af hendes videnskabelige medarbejdere meldte på samme måde pas, så snart beskeden blev videregivet.

Regeringens flytning af museet lever i øvrigt ikke op til det erklærede formål, siger hun:

»Man flytter jo her arbejdspladser fra et provinsområde til et andet provinsområde. Det kan jeg kun tolke som symbolpolitik. Regeringen har noget, den har lovet nogen, og det skal den så overholde. Det er sådan jeg ser det«.

Hun har selv fået opgaven at forestå afviklingen af museet.

»Vi har jo tusindvis af museumsgenstande og mange af dem er jo skovmaskiner og traktorer og alt sådan noget, som du ikke bare lige flytter og heller ikke bare lige opbevarer. Så der forestår et kæmpe stort arbejde med at få pakket sammen, finde nogle nye bygninger og få det hele til at køre. Den opgave har jeg så fået – at pakke mit livsværk sammen og få det sendt til Jylland. Det er selvfølgelig ikke nogen ønskeopgave«, siger Jette Baagøe.

Kilde: Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden