Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Brad Barket/AP
Foto: Brad Barket/AP

Hitmager. Amerikanske Fetty Wap er en af de eneste af 2015s hitmagere, der har skrevet sit hit, 'Trap Queen', helt selv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kun to af sidste års største hits var skrevet af kunstneren selv

Nej, det er ikke Adele, men derimod Fetty Wap og Hozier.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal to til tango. Og to eller flere til at skrive et ægte hit.

For med al sandsynlighed er dit yndlingshit fra 2015 ikke skrevet af den kunstner, der fremfører det. Ikke alene i hvert fald.

Analyseplatformen Music Business Worldwide har undersøgt de 10 bedst sælgende hits i USA, Storbritannien og Australien i 2015 og har fundet frem til, at kun to af de i alt 16 numre, der går igen på de tre top ti-lister, er skrevet alene af den fremførende kunstner.

Det ene nummer er gennembrudshittet fra amerikanske Fetty Wap, ’Trap Queen’, som kunstneren, der har det borgerlige navn Willie Maxwell, har skrevet selv.

Det andet er ’Take me to church’ af den irske singer-songwriter Hozier, der har ligget højt på hitlisterne i 2015 på trods af oprindeligt at være udgivet tilbage i 2013.

Travle hitmagere

De resterende 14 numre på de 3 landes hitlister har alle mindst en ekstra sangskriver tilknyttet. Og på top ti-listerne er der mange af de internationale hitmagere, der går igen.

Det drejer sig om sangskriverne Max Martin, Dr Luke og Jeff Bhasker, der blandt andet står bag megahits som Mark Ronson og Bruno Mars' 'Uptown Funk', Taylor Swift og Kendrick Lamars 'Bad Blood' og Ellie Goulings 'Love me like you do'.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden