Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Læs Henrik Palles anmeldelse her: http://politiken.dk/kultur/ECE2705176/la-paa-nettet-saadanne-oejne-kan-ej-lyve/ Kilde: Liberal Alliance

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LA på nettet: Sådanne øjne kan ej lyve

Liberal Alliances frihedselskende liberalister møder vælgerne ansigt til ansigt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er godt at have en plan. Men den skal ikke være for vidtløftig. Alle, der har set Erik Balling og Henning Bahs’ film om vaneforbryderen Egon Olsen og hans bande, ved, at det går langt bedre med at lænse en cykelhandler for lidt håndører end med at fravriste storkapitalen en del af dens overflod.

Så derfor forsikrer Anders Samuelsen fra oprørspartiet Liberal Alliance sine seere om, at man godt nok går ind for såvel frihed til at være sin egen lykkes smed som frihed fra regler, skat og partinusseri. Men dog ikke så meget, at det ender i ren junglelov og Ayn Randsk anarkoliberalisme.

For i stedet for at have det største skattetryk i verden skal vi bare have det fjerdestørste. Og i stedet for at have den næststørste offentlige sektor skal vi bare have den tredjestørste. Vi skal også finde os i kun at være det ottendemest lige land i verden. Til gengæld for det får vi 20.000 skattefri kroner om året per arbejdende person; vi får bedre biler, fordi registreringsafgiften fjernes, og vi får et loft på grundskylden.

Det fortæller Anders Samuelsen roligt og velovervejet, mens han iført afslappet blåt tøj stille og roligt spadserer rundt på Christiansborg – og ser sine vælgere lige ind i ansigtet med de blåeste øjne, nogen politiker har haft. Han er fremstillet som den pureste ærlighed, der vil os alle det godt.

Liberal Alliance er et fornuftigt parti for voksne mennesker, der er trætte af at være under formynderstatens administration

Hans parti er ikke en samling kuglestødende velfærdshadere, der brækker sig over Fattig-Carina og Dovne Robert; nej, Liberal Alliance er et fornuftigt parti for voksne mennesker, der er trætte af at være under formynderstatens administration.

Budskaberne er underbygget af grafiske forklaringer. Små kurver, nøgletal og symboler dukker frem ved siden af Anders Samuelsens ansigt og krop. Ligesom de kendte hjælpenisser fra computerprogrammerne, der viser sig, når man vil skifte skrifttype eller fikse en formel i sit regneark. De er på en gang autoritative, venlige og nyttige. Og landets klogeste hjerner er parat til at skrive under på strategien, fortæller Anders Samuelsen os med et citat fra en økonomisk overvismand.

At der er tale om renlivet højrepopulisme med rødder i først og fremmest den franske skattenægterbevægelse og danske positioner som Glistrups Fremskridtsparti og Erhard Jakobsens parcellistiske Centrum-Demokraterne, lægges der principielt ikke skjul på: Man er et mærkesagsparti, der ikke kerer sig om udenrigspolitik, kulturstrategi og egnsudvikling.

Kommunikationen er helt på linje med Lars Larsens dynereklamer, der uden dikkedarer fortalte, at man kunne få to sæt sengetøj til en fornuftig pris. Her er det så bare en større disponibel indkomst, færre skrankepaver (uden at bruge de ord) og en sikring af retten til at sidde i eget hus. Godt fortalt, dygtigt forklaret.

Liberal Alliance fremstår som en bedre version af Socialdemokraterne. De vil gøre Danmark til »et rigere sted, et friere sted«. Ja, og så med sovs og kartofler.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden