Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jens Dresling
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Fedt! Bare vær grim, når du spiller! Kast dig ud i det, kvinde!«

Bogaktuelle Alberte Winding læser gerne selv flere bøger på samme tid, og elsker, når kvinder tør lave deres egen lyd, så de ikke bare »ender ovre i hjørnet og synger korsang«

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

Jeg har skrevet en playliste til min bog, så jeg har især lyttet til de numre. Det er sådan nogle gamle yndlingsnumre , f.eks. Talk Talk med ’life’s what you make it’ og Josh Rouse med ’Julie (come out of the rain)’. Der er også en ny kunstner, som jeg er meget glad for, det er Emilie Nikolas, en norsk sangerinde. Hun er meget rørende. Det er et godt miks mellem klavermusik og et elektronisk lag - poppet, ikke super ekspirementerende, men ærligt.

Hvornår var du senest i teatret?

Jeg har ikke været i teater i 100 år. Jeg vil gerne lave en børneforestilling, så jeg har så jeg har undersøgt dans og performance, og prøvede også at se, hvad de havde i dansehallerne., men jeg fik ikke lettet røven på det. Men når man er i gang med at udgive bog, så er det dét, der har fokus.

Hvilken film har du senest set i biografen?

Det var, da jeg var inde for at se den nye komedie med Meryl Streep, Florence Foster Jenkins, om en sanger, der ikke kunne synge. Jeg havde lidt pres over den, for jeg kan ikke gå i biografen, uden at være alle personer, jeg ser, og her var det ikke så rart, for jeg sad hele filmen og tænkte »jeg vidste det! Jeg kan ikke synge!«

Hvilken bog har du senest læst?

Jeg er i gang med rigtigt mange på én gang, men lige nu er det Amanda Fullers efterfølger til ”Lad os ikke gå i hundene” og ”De urolige” af Linn Ullman. Det er meget rart at have to bøger kørende samtidig, indtil en af dem uundgåeligt stikker af med en.

Hvilken koncert var du senest til?

Det eneste, jeg måske ikke ville kunne, forestiller jeg mig er en kunstopstilling der påførte andre smerte, det ville jeg ikke bryde mig.

Jeg har lige været i Portland og gik til en minifestival med temaet ’Women’s Shred’. Det var to kvindelige kunstnere som spillede guitar og var ret rockpunk-agtige. Det lyder ofte anderledes, når kvinder komponerer og spiller selv. Kvinder skal ikke bare ende ovre i hjørnet og synge i kor, bare fordi drengene tager alle soloinstrumenterne.

De er jo ligeglade med, om de spiller forkert, eller om de ser ’rigtige’ ud. Det samme skal pigerne være, så man skal bare sige »Fedt! Bare vær grim, når du spiller! Kast dig ud i det, kvinde!«

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

Jeg ser næsten ikke fjernsyn mere, så hvis jeg skal meditere foran fjernsynet, så ser jeg et bryllupsprogram på TLC der hedder ’Say yes to the dress’. Det er så skønt, for der sker nemlig ingenting.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

Jeg tror, det var Roskilde, Neil Young. Det var en kæmpe lykkeoplevelse, og jeg havde ikke ét sekund, hvor jeg hellere ville ud og tisse eller tænkte »gid, jeg havde en fadøl mere«. Det var årets lykkeligste koncert.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

Jeg bruger rigtigt meget opskrifter på nettet, blandt andet Jamie Olivers kogebogshjemmeside.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

Det har jeg ikke gjort, det må jeg være ærlig og sige. Man skal sgu’ være lidt sur for at synes, at man spilder tiden – ellers kan man vel gå i pausen.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

Man skal sgu være lidt sur for at synes, at man spilder tiden. Ellers kan man vel gå i pausen

Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke har været i teateret i år. Det synes jeg er åndssvagt.

Hvilken kunstart gider du ikke bruge tid på?

Det er sgu’ også for kedeligt at have det sådan. Bring it on. Eller, det eneste, jeg måske ikke ville kunne, forestiller jeg mig er en kunstopstilling der påførte andre smerte, det ville jeg ikke bryde mig.

Nogen som hang i kroge ned fra loftet eller sådan noget. Det har jeg simpelthen ikke mave til. Det er jo så heldigvis også kun noget, jeg forestiller mig, for det findes jo ikke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden