0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Påstand. Den nye verden, vi lever i nu, blev født, da Lady Diana blev dræbt i en bilulykke, og hele verdens brød sammen i spontan sorg over et menneske, de fleste ikke kendte som andet end et ansigt. Foto: Eduardo Di Bala

Vi lever i Lyveprinsen og Lady Di’s verden

Følelsernes intelligens er stærkt overvurderet, understreger den sidste tids politiske begivenheder. Nu lever vi et farligt liv med de malplacerede følelser, skriver Kim Skotte i dette essay.

FOR ABONNENTER

Vrede hvide mænd uden arbejde, der føler, de står med pikken i postkassen. Efterkrigstiden definitivt druknet i neonationalisme. En globaliseret økonomi, som reducerer de enkelte landes politikere til ansigtsløse administratorer af en ubøjelig økonomisk virkelighed. Det postfaktuelle samfunds bemærkelsesværdige largesse over for lodrette løgne.

Jo tak, der kommer nok af forklaringer på det noget chokerende faktum, at amerikanerne valgte en school bully og verificeret lyveprins til deres nye præsident. Snart kan vi vel forvente konspirationsteorierne om det ukendte antal kristne fanatikere, der i overraskende antal stemte på Antikrist fra Babylon for at sætte ekstra fut i Dommedag.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu