0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AP
Foto: AP

Da Maria Schneider skulle ydmyges på lærredet

Da Bernardo Bertolucci instruerede Marlon Brando og Maria Schneider i en berømt sexscene i ’Sidste tango i Paris’ i 1972, undlod instruktøren at fortælle sin kvindelige hovedrolleindehaver om en vigtig detalje inden optagelserne. Det er først blevet bredt kendt nu. Og det skaber voldsom debat. For havde Bertolucci ret til, i kunstens navn, at krænke Schneider?

FOR ABONNENTER

Hvad foregik der egentlig før og under optagelserne af en sexscene i Bernardo Bertoluccis oscarnominerede erotiske klassiker, ’Sidste tango i Paris’, i 1972?

Det spørgsmål blev i sidste uge genstand for en rasende debat, da nogen lagde et tre år gammelt, tv-interview med Bertolucci på YouTube. I interviewet fortæller den af mange beundrede italienske instruktør, at en vigtig detalje i ’Sidste tango i Paris’ blev holdt hemmelig for den dengang 19-årige kvindelige hovedrolleindehaver, Maria Schneider, inden optagelserne.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement