0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer
Tegning:: Mette Dreyer

Bliver vi aldrig klogere?

Hvordan kan kunstens verden hjælpe os til bedre at forstå mekanismerne i massakrer og folkedrab? Politikens anmeldere udvælger her fem bud inden for deres områder.

FOR ABONNENTER

Simon Lund, musikredaktør: Når nye voldsomme begivenheder løber med overskrifterne i nyhedsstrømmen, har vi det med hurtigt at glemme gårsdagens nyheder. De friske sår bliver hastigt syet sammen i glemsel, mens vi forfærdes over den næste grusomme begivenhed. Det er i sig selv en kold konstatering, men allerede om lidt siver Aleppo igen ud af den vestlige verdens rastløse opmærksomhedsfelt.

Det er den form for glemsel, den engelske musiker PJ Harvey har modarbejdet på sine seneste to album. På ’Let England Shake’ undersøgte hun den engelske nations krigshistorie, og på ’The Hope Six Demolition Project’ borede hun i år sine sange ned i tre af de seneste årtiers store konfliktzoneri verden: Kosovo, Afghanistan og Washington D.C.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu