Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Interview med kulturministeren: Nådigfruen fra Solbakkevej

Ungdomsoprøret var et nødvendigt opgør med stive strukturer. Men for meget blev revet ned, mener den nye kultur- og kirkeminister Mette Bock, der selv voksede op i det, hun kalder et forpligtende fællesskab, i et lille jysk samfund. Før staten tog ansvaret fra os. Og hun hjælper gerne 68’ernes børn i deres jagt på det tabte.

FOR ABONNENTER

Ingen idyl er fuldkommen. Og den trygge verden, Mette Bock voksede op i, hvor det meste gav sig selv, og selve verden gav mening, slog sin første store revne i skumringen en tidlig septemberaften, da hun var ni år. Hun og en flok af kvarterets børn havde været på pærerov på den anden side af Oddervejen i udkanten af Horsens og cyklede nu på en lang række tilbage over landevejen i halvmørket med deres bytte.

»Jeg kørte blandt de forreste i denne her hale af børn og vendte mig om for at se, om min lillesøster Karen var med«, fortæller hun.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden