0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Marwick Sebastian. Fotografiet af den tiårige Sebastian stammer fra Henrik Cavlings erindringer ’Journalistliv’. Den oprindelige billedtekst lyder: »Sebastian med tøj« ved afrejsen fra Sankt Thomas. For de to dollars, Cavling havde givet for drengen, var netop inklusive tøj. Foto fra bogen

Cavling købte en 'negerdreng' til Politiken – for to dollars

Under en reportagerejse i Dansk Vestindien i 1894 købte Henrik Cavling en tiårig dreng på kajen i Sankt Thomas. Og tog ham med hjem til redaktionen. Research i gamle aviser – og nyfundne dokumenter fra Rigsarkivet – kaster nyt lys over historien om Marwick Sebastian, fører hele vejen op til kong Christian IX, og afslører, hvorfor Sebastian endte med at blive sendt hjem, hvor han kom fra.

FOR ABONNENTER

Drengen har ingen sko på. Det er det første, blikket søger mod. De bare fødder, der står lidt forskudt, som er de usikre på, hvor de skal stille sig. Den spinkle overkrop er nøgen, ligesom armene er det og de bløde skuldre. Munden står let åben, blikket er vendt nedad.

En lille dreng på bare fødder. Det er det, jeg ser.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts