Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Marwick Sebastian. Fotografiet af den tiårige Sebastian stammer fra Henrik Cavlings erindringer ’Journalistliv’. Den oprindelige billedtekst lyder: »Sebastian med tøj« ved afrejsen fra Sankt Thomas. For de to dollars, Cavling havde givet for drengen, var netop inklusive tøj. Foto fra bogen

Cavling købte en 'negerdreng' til Politiken – for to dollars

Under en reportagerejse i Dansk Vestindien i 1894 købte Henrik Cavling en tiårig dreng på kajen i Sankt Thomas. Og tog ham med hjem til redaktionen. Research i gamle aviser – og nyfundne dokumenter fra Rigsarkivet – kaster nyt lys over historien om Marwick Sebastian, fører hele vejen op til kong Christian IX, og afslører, hvorfor Sebastian endte med at blive sendt hjem, hvor han kom fra.

FOR ABONNENTER

Drengen har ingen sko på. Det er det første, blikket søger mod. De bare fødder, der står lidt forskudt, som er de usikre på, hvor de skal stille sig. Den spinkle overkrop er nøgen, ligesom armene er det og de bløde skuldre. Munden står let åben, blikket er vendt nedad.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden