Den tyske rapper og frisør, Ace Tee, satte gang i internettet med sin video til 'Bist du down?', der bød på æstetisk 90'er nostalgi.
Foto: PR-foto

Den tyske rapper og frisør, Ace Tee, satte gang i internettet med sin video til 'Bist du down?', der bød på æstetisk 90'er nostalgi.

Kultur

Ugens fem sange: Tysk R'n'B, smukke soulstemmer og et inderligt talent fra Tennessee

Kultur

Julien Baker

Funeral Pyre. Den 21-årige amerikanske sangerinde Julien Baker er fra Memphis, Tennessee, og blander sine kristne sydstatsrødder med ærlige og rå folksange. Hun debuterede i 2015 med albummet ’Sprained Ankle’ og lod kroppens symptomer på livets sorger røre på sig i sine sange.

Med den nye single, ’Funeral Pyre’, fortsætter hun formen. Bakers lyriske, musiske og inderlige talent bevidner, at hun er en af de nye stemmer, der ikke er til at komme uden om.

Sampha

(No one knows me) Like the Piano. Britiske Sampha er indehaver af en af klodens smukkeste soulstemmer. Ud over en række samarbejder med navne som SBTRKT, Jessie Ware, Drake og Solange har han en ep bag sig. Ep’en, ’Dual’, udkom i 2013 og er en af nyere tids fineste souludgivelser. Med sin nye single vender han tilbage til sit symbiotiske forhold til klaveret i moderens hjem.

Jens Lekman

What’s that Perfume You Wear? Göteborgs indiecronner Jens Lekman gjorde sig bemærket med albummet ’Night Falls Over Kortedala’ i 2007. Sidenhen er sange som ’Postcard To Nina’ og ’Your Arms Around Me’ gået hen og blevet indiepopklassikere og små generationsportrætter.

17. februar udkommer Jens Lekman med albummet ’Life Will See You Now’, og 6. april giver han koncert i Danmark i DR’s Koncerthus. Imens man venter på begge, kan man nynne med på hans nye lovende single, ’What’s that Perfume You Wear?’.

MMH Radio

Gode plader på internettet. Der er ikke ret mange nye singler i begyndelsen af et nyt år. Det er, som om ingen vil være de første, der går i glemmebogen. Så i stedet for at halse efter de nye singler, der ikke er så frygteligt mange af endnu, så lyt til en ny dansk undergrundsradiostation, der dykker ned i plader, nye som gamle.

MMH Radio er navnet på Malika Henriques’ webradiostation. Her spilles der alt fra Curtis Mayfield til FKA Twigs. Det er pladenørder og musikere, der står for programmerne. Så stik øret ind i den nye radiokanal, hvis du synes, der er for få nye gode udgivelser for tiden. www.mmhradio.com.

Ace Tee

Bist du down? Nytårsfyrværkeriet havde nærmest ikke forladt himlen, før internettet begyndte at udråbe en tysk, ung og, indtil for nylig, ukendt rapper til et af årets mest interessante nye navne. Ace Tee er navnet på den Hamburgbaserede frisør og rapper, som står bag debutsinglen ’Bist du down?’.

På kun et par uger er den farverige og 90’er-nostalgiske musikvideo blevet set af mere end en halv million mennesker på YouTube. Det tyske sprog har sjældent lyt mere groovende og skarpt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce