0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivan Riordan Boll
Foto: Ivan Riordan Boll

Aarhus første navn var Aros – åmunding – for det var her, vikingerne anlagde en handelsplads. Nu er det navnet på kunstmuseet, som siden 2004 har været med til at løfte byen over i en anden tilstand – ikke mindst på grund af regnbuen på taget.

En selvbevidst teenager med dirrende adamsæble

Der er sket noget med Aarhus. Fra at have været en vestlig efternøler til hovedstaden er både byen og selvfølelsen vokset i en grad og med en hast, så ældre indbyggere knap kan kende deres by.

FOR ABONNENTER

Tre gutter i 20’erne står i et værksted midt i Aarhus og strækker hals, mens deres ånde står i små skyer om dem. På gulvet er bukke med træplader, på væggen hænger savklinger, og midt i det høje rum er et sejl spændt ud over maskinerne, for taget er utæt.

»Hele lortet ser fucking perfekt ud«, siger den ene – en hurtigsnakkede fyr med Zorro-overskæg og termojakke. Han hedder Søren Karim Bech og er rapper.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts