Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jacob Ehrbahn

Aarhus Teater har bestilt kontroversiel gentænkning af arvesølvet

Jorden er flad, hedder det i Ludvig Holbergs klassiker, ’Erasmus Montanus’. I en gendigtning af klassikeren i Aarhus oversættes det til en provokerende påstand: Det danske samfund bygger ikke på kristne værdier. Vi er bare under pres og har brug for at stable en stærk fortælling på benene, der kan samle os.

FOR ABONNENTER

Foran suffløsen i Aarhus Teaters store sal ligger tre-fire manuskripter og roder i hver sit ringbind. Der burde i princippet ikke være tvivl om meget, når man holder prøver på Ludvig Holbergs klassiske komedie ’Erasmus Montanus’: Den blev uropført i Danmark i 1700-tallet, spillet første gang her på Aarhus Teater, da teatret blev indviet for 117 år og i det hele taget kendt af alle og godt og vel gennemprøvet.

Men temaet for kulturhovedstaden Aarhus 2017 er Rethink, så teatret har pudset en kontroversiel dramatiker og instruktør på arvesølvet, Christian Lollike, og bedt ham gentænke ’Erasmus Montanus’ og en tradition, han ellers med foragt har afvist som ’museumsteater’ og ’ufarligt hyggeteater’.

Kampagnetilbud: Prøv 3 måneder for 299,-

Få den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden