0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Nikoline Werdelin har fornemmelsen af, at hun aldrig når at melde sig helt ind i den digitaliserede verden. »Jeg vil altid føle mig som en tilflytter og ikke som en indfødt«, siger hun.

Nikoline Werdelin: »Min sjæl er ikke egnet til hele tiden at få at vide, hvad de andre mener«

56-årige Nikoline Werdelin har været nødt til at indføre »regler i fruestørrelse«, for ikke at få tankerne klippet i stykker af pop ups, likes og uventet information.

FOR ABONNENTER

Verden er stor og larmende. Og internettet er endnu større. Endnu mere uoverskueligt. Og fuldt af porno, støj, terror-ofre og likes, der i Haralds følsomme hjerne bliver rørt sammen til en stor og uhåndterlig grød. Så Harald har ingen computer og ingen adgang til galaksen, som han kalder nettet. Men han har sin violin. Med glatte flader og fine årer i træet.

Og så har han et skånejob som kustode på Thorvaldsens Museum. Psykiateren har rådet ham til at lave sin egen rustning af hud. Det har han brugt tre år på, siden hans mor rejste til New York for at åbne en økodeli i Flatbush. Og nu går det lige an at tage linje 2A på arbejde »trods terror i Torvehallerne«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden