Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fotokollage: Rasmus Vendrup. Originalfoto: Ed Wray, Thomas Borberg, Lo Sai Hung,Fang Xi, Powers Imagery, Darron Cummings,Sakchai Lalti, Lasse Kofoed, Jacob Ehrbahn

Klatretyvens største nat

Han kan klatre på husmure og kaldes ’Spiderman’. Han stod bag det store kunstkup på Musée d’art Moderne i 2010, hvorfra han forsvandt med fem malerier af blandt andre Picasso og Matisse. I denne måned falder der dom i sagen. Anklageren vil have klatretyven straffet for tyveri af verdenskulturarv. Forsvareren peger til gengæld på miserabel museumssikkerhed.

FOR ABONNENTER

Forleden tog en plysset mand opstilling foran de mange pressefolk ved indgangen til Palais de Justice i Paris. Pressen havde håbet på netop dette øjeblik, en chance for at få sat ansigt på den hovedanklagede i sagen om det historisk store kunstkup på Musée d’art Moderne i 2010.

Og verdenspressen fik, hvad den havde håbet på. Den 49-årige mand, der var afslappet klædt i grå hættetrøje under en mørk sportsjakke, leverede muntert en replik, der endte i aviser verden over, og som især må have føltes som sydesalt i såret hos ledelsen på det parisiske museum 5 kilometer væk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden