Ups. Warren Beatty lettere rystet efter at have udråbt den forkerte til vinder af årets bedste film under Oscarshowet. Det var dog ikke den aldrende skuespillers skyld. Han havde fået den forkerte konvolut.
Foto: Matt Sayles / AP/AP

Ups. Warren Beatty lettere rystet efter at have udråbt den forkerte til vinder af årets bedste film under Oscarshowet. Det var dog ikke den aldrende skuespillers skyld. Han havde fået den forkerte konvolut.

Kultur

Farvel og tak: PwC-ansatte udelukkes fra Oscar efter kuvertkiks

De to ansatte, der stod for uddelingen af priser til oscarshowet, får ikke lov til at uddele kuverter igen.

Kultur

Det historiske kiks ved uddelingen af dette års oscarstatuetter får nu konsekvenser for de to ansatte fra revisionsfirmaet PwC, der stod for uddelingen af kuverter søndag.

En talskvinde for Academy of Motion Picture Arts and Sciences siger ifølge New York Times, at de to ansatte ikke får lov at arbejde for akademiet, efter den ene af de to overrakte en forkert kuvert ved uddelingen.

Manden bag kuvertkikset blev udpeget tirsdag, da PwC gik ud med navnet på den ansatte, Brian Cullinan.

Cullinan gav den forkerte konvolut til skuespillerne Warren Beatty og Faye Dunaway, som skulle overrække den eftertragtede pris for årets bedste film.

Ved en fejl gik holdet bag filmen 'La La Land' først op på scenen for at tage imod deres gyldne statuetter.

Men efter stor forvirring blev den rigtige vinder, 'Moonlight', udråbt.

»Vi påtager os det fulde ansvar for den række af fejl og overtrædelser af protokollerne under gårsdagens oscaruddeling, har PwC skrevet i en pressemeddelelse mandag.

»De seneste 83 år har Akademiet betroet PwC showets integritet under prisuddelingen, og i går svigtede vi Akademiet.

Fejlen, forklarer virksomheden, skete, fordi de to prisoverrækkere fik en backup-konvolut med navnet på vinderen af prisen for bedste skuespillerinde. Den gik til Emma Stone for rollen i La La Land.

»Da fejlen opstod, blev protokollerne ikke fulgt tilstrækkeligt hurtigt af hverken hr. Cullinan eller hans partner, skriver PwC.

Det var i stedet Jordan Horowitz, producer på 'La La Land', som fra scenen i Dolby Theater gjorde opmærksom på forvekslingen.

»Venner, venner, jeg beklager. Nej. Der er sket en fejl. 'Moonlight', det er jer, der har vundet bedste film. Det er ikke en joke, sagde han.

Efterfølgende gik Warren Beatty også ud foran publikum igen:

»Jeg vil lige fortælle jer, hvad der skete, sagde han.

»Jeg åbnede konvolutten, og der stod 'Emma Stone - La La Land'. Det var derfor, jeg kiggede så længe på Faye og på jer. Jeg prøvede ikke at være sjov, lød forklaringen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce