Kultur

5 sange du skal høre: Snoops finger til Trump, ny københavner-hymne og sidste mix fra Djuna Barnes

Politiken guider til fem fantastiske sange, du skal høre lige nu.

Kultur

1. BADBADNOTGOOD

Lavender (feat. Snoop Dog & Kaytranada). BADBADNOTGOOD går til makronerne i et natdøsigt remix af ’Lavender’. Forstadslykken er indtaget af klovne, og gæsterapper Snoop Dog trækker en pistol mod den rødhårede klovnepræsident Ronald Klump. Den faktiske præsident (og Twitter-tornado) Trump har langet ud efter Snoop Dog, der svarede, at han ikke har mere tid til Trump. 2017 er virkelig ikke som de andre børn i skolegården.

SNOOP DOGG - BADBADNOTGOOD - Lavender (Nightfall Remix)

BADBADNOTGOOD - Lavender ft. Kaytranada & Snoop Dogg (Nightfall Remix) http://smarturl.it/lavender_remix Out on Innovative Leisure -- Directed by: Jesse Wellens and James DeFina Director Of Photography: James DeFina Executive Producer: Snoop Dogg Executive Producer: Jesse Wellens for Rose Ave.

2. Djuna Barnes

Step Into the Light, Please. Det her er ikke en sang, men et besjælet mix af 23 meditative sange. Fra Gem Club til Leonard Cohen. Sømløst sat sammen af Maria Gerhardt, der døde i torsdags. Hun efterlader et tomrum, der hvor der var en musikalsk seismograf, sproglig skarpretter og generationsikon i natten. Hun kuraterede tidsånden. Og selv om Maria Gerhardt endte sit alt for korte liv som en markant forfatterstemme, slap hun ikke musikken. Det sidste fortryllende mix på Djuna Barnes-soundcloud-profil er en måned gammelt og lavet til Frost Festivalen. Med sin titel lyder det i dag som en sidste besked skrevet i smukke toner.

Step into the light, please by djuna barnes

This mix is original made for the danish Frost Festival. The requested a mix of light therapy.

3. Karl William

Forstenet. Den rødhårede Karl William kom ind fra siden på den danske musikscene som en del af kollektivet Hukaos. Ung, selvlært og med så meget på hjerte, at det flød over af ærlige bekendelser. Nu har han skrevet en sang med Peter Sommer og fået luftige synthpuder under sin nasale vokal fra Andreas Sommer. Men sårbarhed og refleksion er intakt.

4. L.O.C.

Uimponeret. I forbindelse med udgivelsen af opsamlingen ’Anno XV’ indspillede L.O.C. tre nye numre. Men der gik hul på kreativiteten undervejs. L.O.C. indspillede flere westcoast-hoppende tracks med sydende g-funk og samples. Det sidste besværliggør en udgivelse af projektet ’Dominologi XV Veteran’. I stedet lægger L.O.C. løbende tracks ud på sin soundcloud. Og sender os tilbage på bænken i den gamle skole.

01 - L.O.C. - Uimponeret by LiamOConnorLOC

Stream 01 - L.O.C. - Uimponeret by LiamOConnorLOC from desktop or your mobile device

5. First Hate

Copenhagen. Hovedstaden har fået en ny smukdyster hymne. Den har samme undergangsklang som den, Sods skrev på trinnet til 1980’erne. En tid, den unge danske duo First Hate besøger i deres Sturm und Drang-synthpop. Men de kommer tilbage til nutiden med en croonet og mindre kantet skønhed, der blæser som sort lys gennem Københavns mennesketomme gader. Og varsler albummet ’A Prayer for the Unemployed’ til maj.

COPENHAGEN by FIRST HATE

"Copenhagen" is set for release March 17th 2017, it's the first of three singles taken from their debut album 'A Prayer For The Unemployed' out May 12th 2017 via Escho.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce