Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 sange du skal høre: Snoops finger til Trump, ny københavner-hymne og sidste mix fra Djuna Barnes

Politiken guider til fem fantastiske sange, du skal høre lige nu.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. BADBADNOTGOOD

Lavender (feat. Snoop Dog & Kaytranada). BADBADNOTGOOD går til makronerne i et natdøsigt remix af ’Lavender’. Forstadslykken er indtaget af klovne, og gæsterapper Snoop Dog trækker en pistol mod den rødhårede klovnepræsident Ronald Klump. Den faktiske præsident (og Twitter-tornado) Trump har langet ud efter Snoop Dog, der svarede, at han ikke har mere tid til Trump. 2017 er virkelig ikke som de andre børn i skolegården.

SNOOP DOGG - BADBADNOTGOOD - Lavender (Nightfall Remix)

BADBADNOTGOOD - Lavender ft. Kaytranada & Snoop Dogg (Nightfall Remix) http://smarturl.it/lavender_remix Out on Innovative Leisure -- Directed by: Jesse Wellens and James DeFina Director Of Photography: James DeFina Executive Producer: Snoop Dogg Executive Producer: Jesse Wellens for Rose Ave.

2. Djuna Barnes

Step Into the Light, Please. Det her er ikke en sang, men et besjælet mix af 23 meditative sange. Fra Gem Club til Leonard Cohen. Sømløst sat sammen af Maria Gerhardt, der døde i torsdags. Hun efterlader et tomrum, der hvor der var en musikalsk seismograf, sproglig skarpretter og generationsikon i natten. Hun kuraterede tidsånden. Og selv om Maria Gerhardt endte sit alt for korte liv som en markant forfatterstemme, slap hun ikke musikken. Det sidste fortryllende mix på Djuna Barnes-soundcloud-profil er en måned gammelt og lavet til Frost Festivalen. Med sin titel lyder det i dag som en sidste besked skrevet i smukke toner.

Step into the light, please by djuna barnes

This mix is original made for the danish Frost Festival. The requested a mix of light therapy.

3. Karl William

Forstenet. Den rødhårede Karl William kom ind fra siden på den danske musikscene som en del af kollektivet Hukaos. Ung, selvlært og med så meget på hjerte, at det flød over af ærlige bekendelser. Nu har han skrevet en sang med Peter Sommer og fået luftige synthpuder under sin nasale vokal fra Andreas Sommer. Men sårbarhed og refleksion er intakt.

4. L.O.C.

Uimponeret. I forbindelse med udgivelsen af opsamlingen ’Anno XV’ indspillede L.O.C. tre nye numre. Men der gik hul på kreativiteten undervejs. L.O.C. indspillede flere westcoast-hoppende tracks med sydende g-funk og samples. Det sidste besværliggør en udgivelse af projektet ’Dominologi XV Veteran’. I stedet lægger L.O.C. løbende tracks ud på sin soundcloud. Og sender os tilbage på bænken i den gamle skole.

01 - L.O.C. - Uimponeret by LiamOConnorLOC

Stream 01 - L.O.C. - Uimponeret by LiamOConnorLOC from desktop or your mobile device

5. First Hate

Copenhagen. Hovedstaden har fået en ny smukdyster hymne. Den har samme undergangsklang som den, Sods skrev på trinnet til 1980’erne. En tid, den unge danske duo First Hate besøger i deres Sturm und Drang-synthpop. Men de kommer tilbage til nutiden med en croonet og mindre kantet skønhed, der blæser som sort lys gennem Københavns mennesketomme gader. Og varsler albummet ’A Prayer for the Unemployed’ til maj.

COPENHAGEN by FIRST HATE

"Copenhagen" is set for release March 17th 2017, it's the first of three singles taken from their debut album 'A Prayer For The Unemployed' out May 12th 2017 via Escho.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden