0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Guvernør Peter Anker holdt af at male. Her har han malet Tranquebar set fra syd hen over Uppanarfloden. Akvarel og gouache på papir, 1790. Foto: Anne Christine Eek. Kulturhistorisk museum,Universitetet i Oslo

6 hjerter: Pragtværk fortæller grumme historier om kolonimagten Danmark

Den kolonihistorie, alle taler om, at ingen taler om, har fået et blændende værk i fem bind. Det er god læsning af grimme historier.

FOR ABONNENTER

Gads Forlag har taget en dyb indånding og et par fonde et dybt greb i lommen, så de i morgen kan udgive et pragtværk i fem bind om Danmark og kolonierne. Her er for første gang i mange år historierne om Indien, Vestindien, Vestafrika, Grønland og om Danmark som kolonimagt fortalt af landets førende historikere inden for de forskellige områder og redigeret af H.C. Gulløv, Poul Erik Olsen, Niels Brimnes, Per Hernæs, Mikkel Venborg Pedersen og Erik Gøbel.

Det er en forlagsmæssig præstation, som med støtte fra Augustinus Fonden og A.P. Møllers Fond kaster et skarpt lys over den mangefacetterede historie om Danmarks kolonier – som mange mener stadig er en mørk plet i ikke bare vores historie, men også i vores historieskrivning.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement