0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Jacob Skyggebjerg: »Jeg er færdig med at være vred«

Ligesom hovedpersonen i Jacob Skyggebjergs nye roman, ’Jalousi’, har forfatteren selv oplevet jalousien i et parforhold for fuld udblæsning. At skrive bogen, der udkommer på mandag, har været et gennemgribende sorgarbejde.

FOR ABONNENTER

Udenfor på kajen i Nyhavn spiller en jazzduo lette toner til den grå eftermiddag. I kælderen på det døgnåbne værtshus Hong Kong derimod er musikken mere aggressiv. Det er her, i Hong Kongs fugtigt-røgfyldte lokaler, vendepunktet indtræffer i Jacob Skyggebjergs nye bog, ’Jalousi’; det er her, hele miseren tager sin begyndelse for bogens hovedpersoner, HP og Samsine. HP når aldrig herned, men nu sidder vi her altså, Jacob Skyggebjerg og mig.

»De er ude at fejre HP’s fødselsdag. Samsine vil på Hong Kong, men HP gider ikke følge med i det her meningsløse jeg-er-20-år-og-jeg-vil-videre-ræs. Han er syg og træt og sulten og har det ad helvede til. Han vil hjem. Det er her, jalousien har sit afsæt, for inden han tager hjem, når han at se ’Helten’, en ung knægt, springe ud af en taxa med en Mokai i hver hånd«, fortæller Jacob Skyggebjerg, mens vi får serveret fadøl af en stor skaldet mand i dynejakke.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement