Foto: Jacob Ehrbahn

Jacob Skyggebjerg: »Jeg er færdig med at være vred«

Ligesom hovedpersonen i Jacob Skyggebjergs nye roman, ’Jalousi’, har forfatteren selv oplevet jalousien i et parforhold for fuld udblæsning. At skrive bogen, der udkommer på mandag, har været et gennemgribende sorgarbejde.

FOR ABONNENTER

Udenfor på kajen i Nyhavn spiller en jazzduo lette toner til den grå eftermiddag. I kælderen på det døgnåbne værtshus Hong Kong derimod er musikken mere aggressiv. Det er her, i Hong Kongs fugtigt-røgfyldte lokaler, vendepunktet indtræffer i Jacob Skyggebjergs nye bog, ’Jalousi’; det er her, hele miseren tager sin begyndelse for bogens hovedpersoner, HP og Samsine. HP når aldrig herned, men nu sidder vi her altså, Jacob Skyggebjerg og mig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
  • »Lige da Rasmus Seebach kom frem, var han jo også Tommys dreng, og da han så blev stor, så smed han den«

    Hugo Helmig blev i sommer dansk popstjerne med sin allerførste single. Og nu venter Tyskland.

    Men han er også en teenager, der troede, at han kunne snige sig uden om sit efternavn. Og egentlig helst vil være sammen med sin nye kæreste. Hele tiden.

    Vi fulgte i hælene på Helmig og hans unge band – i garderoben, i sminken og på scenen i København. Med nerverne uden på det hvide scenetøj. Og hjemme på loftsværelset i forældrenes byhus i Aarhus.

    Læs det store interview med Hugo Helmig her.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce