0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen

»Det, der bærer mig, er dels Guds kærlighed og dels, at mine kære er indoptaget i Guds kærlighed«, fortæller Mikkel Wold.

Erfaren sjælesørger: Trøst skaber ro i sjælen

Når vi står i et stort tab, forventes det, at vi reagerer på en særlig måde. Og vi kan få at vide, at det er forkert, hvis ikke vi når frem til hulkegråden og relativt hurtigt formår at komme videre med vores liv. Men sådan er sorgens natur ikke. Mikkel Wold, sognepræst i Marmorkirken, er en af landets mest erfarne sjælesørgere. Sorgen kan ikke helbredes, men trøsten findes, mener han.

FOR ABONNENTER

Nietzsche. Det er ikke ligefrem den tyske nihilist, man forventer blive besunget, mens man sidder i samtale med en dansk sognepræst. Luther og Grundtvig ja. Men ikke Nietzsche.

Det er imidlertid ikke langt inde i samtalen, at sognepræst og sjælesørger Mikkel Wold fremhæver den tyske filosof, der officielt lagde Gud i graven, og understreger dybsindigheden i et citat. Okay, det er ikke »Gud er død«, han smider, men et af Nietzsches mere optimistiske udsagn.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement