Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivan Riordan Boll
Foto: Ivan Riordan Boll

»Om lidt kommer der nogen og klatter os op på et lærred«, siger Cannes-aktuelle Claes Bang om at lave film, der i den grad er instruktørens og ikke skuespillerens medie.

Claes Bang er med i kampen om Guldpalmen i Cannes: »Jeg blødte stor kunst ud af alle kropsåbninger«

Skuespilleren Claes Bang spiller hovedrollen i ’The Square’, Ruben Östlunds bud på en guldpalmefilm på filmfestivalen i Cannes, der begynder på onsdag. Han blev kørt »psykopathårdt« under optagelserne. Og nød det.

FOR ABONNENTER

Det er på en måde ikke et øjeblik for tidligt, hvis spotlampen nu begynder at skinne med sådan lidt ekstra styrke på Claes Bang. Den danske skuespiller, der har hovedrollen i ’The Square’, svenske Ruben Östlunds film i hovedkonkurrencen i Cannes, er netop fyldt 50, og han har aldrig rigtig fundet ind i hjertet af karrierecentrifugen. Før nu?

I hvert fald: Dagen efter at årets priser, for bl.a. bedste film og bedste skuespiller, uddeles i Cannes i år, formodes han at stå på en scene i Edinburgh og spille en engelsk versionering af det onemanshow over Jan Guillous ’Ondskaben’, som han har optrådt med 300 gange siden 2002. Så hvis han ligesom formodes at blive i Cannes for måske at gå en særlig ærestur op ad den røbe løber på den dag, priserne skal uddeles, kan det blive svært med trafiklogistikken ...

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden