Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
»Jeg har altid læst meget science fiction og fantasy, og det er for det meste det, jeg læser«, siger Kristian Leth, der selv lige har udgivet fantasy-romanen 'Mithos'.
Foto: Miriam Dalsgaard

»Jeg har altid læst meget science fiction og fantasy, og det er for det meste det, jeg læser«, siger Kristian Leth, der selv lige har udgivet fantasy-romanen 'Mithos'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Leth: »Jeg er blevet vild med podcasten ’Scifi Snak’ - den er rigtig nørdet«

Kristian Leth er 37 år. Forfatter, musiker, radio- og tv-vært. Uddannet fra Forfatterskolen i 2002. Debuterede samme år med digtsamlingen 'Land’. Udgav i sidste uge debutromanen ’Mithos’.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Midori Takada: ’Through The Looking Glass’

»Lige for tiden er jeg vild med den japanske komponist Midori Takada. Jeg fik på et tidspunkt hendes musik anbefalet, og albummet ’Through The Looking Glass’ fra 1983 har jeg lyttet meget til i et stykke tid nu. Musikken er eventyrlig og drømmende. Den minder mig lidt om den musik, den japanske filmkomponist Joe Hisaishi har lavet til Hayao Miyazakis tegnefilm, ’Min nabo Totoro’ og ’Det levende slot’ for eksempel, blandet med den amerikanske komponist Steve Reichs lyd. Det er meget fantasifuldt«.

Foto: Pr-foto

Teater

Glassalen: ’Into the Woods’

»For et par uger siden var jeg i Glassalen i Tivoli og se ’Into the Woods’, hvor min mor (Hanne Uldal, red.) spiller med. Det er helt utroligt godt. Musicalen er skrevet af Stephen Sondheim, som jeg slet ikke kendte, og det er noget vildt materiale, han har lavet. Og musikken er sindssyg svær. Det lyder let og lækkert, men er virkelig kompliceret: Det skifter hele tiden toneart, har svære intervaller, skifter rytme og taktarter. Ud over det er teksten fantastisk. Efter første akt tror man, man har set ét stykke, og så kommer anden halvleg og fuldstændig ødelægger alt, man troede, man vidste om fortællingen«.

Foto: AP

Film

’Vaiana’

»Det er tit en af mine tre unger, der får mig med i biografen, og det er altid hyggeligt. Den sidste film, vi så, var disneyfilmen ’Vaiana’. Den var virkelig god«.

Bøger

China Miéville: ’This Census-Taker’

»Jeg har altid læst meget science fiction og fantasy, og det er for det meste det, jeg læser. Jeg er i gang med en fuldstændig afsindig god bog, der hedder ’This Census-Taker’ af China Miéville. Jeg er ved at læse alle de nominerede til Nebula-priserne, det er de store fantasy- og science fiction-priser, og Miéville var nomineret i kategorien best novella. Det er forrygende godt skrevet«.

consequat.
Foto: Paul Schiraldi Photography

consequat.

TV-serier

HBO:’The Leftovers’

»’The Leftovers’ er den bedste serie lige nu. Den handler om en verden, hvor fire millioner mennesker forsvinder pludseligt i en form for bibelsk bortrykkelse. Og så handler det om, hvordan mennesket skal forholde sig til den ny situation. Det er mystisk, magisk og samtidig virkelig hårdt og godt lavet«.

Podcast

’Scifi Snak’

»Jeg er blevet vild med podcasten ’Scifi Snak’, som er lavet af Anders Høeg Nissen, der tidligere var vært på P1-programmet ’Harddisken’, og Jens Hjerrild Poder. Den er rigtig nørdet. Opdagelsesserien ’Missing Richards Simmons’ er en anden favorit. Også ’Home of the Brave’ af den amerikanske journalist Scott Carrier kan noget. Han er en af de bedste interviewere, jeg har hørt. Han driver rundt og snakker med en masse mennesker, der sjældent bliver snakket med ellers. Blandt andet har han lavet nogle af de bedste interviews overhovedet med tilhængere af Donald Trump«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden