Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Karen Rosetzsky
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er så overflødighedshornsagtigt at gå rundt på Roskilde Festival og få den ene kæmpe oplevelse efter den anden«

Musiker og sangriver Nana Jacobi er uddannet i sang fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2002. Hun udgav i 2015 sit tredje soloalbum, 'Expander'. I starten af 2018 udkommer hendes første dansksprogede album. Søndag spiller hun til jazzfestivalen i København.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teater:

Betty Nansen Teatret: Madame de Sade

»Egentlig elsker jeg teater, men jeg har haft så travlt de sidste par år, at jeg desværre alt for sjældent kommer af sted. De seneste forestillinger, jeg har set, har derfor været mine børns skoleforestillinger på Hareskovens Lilleskole, hvor de sætter store musikteaterforestillinger op hvert år.

Herudover var jeg sidste gang i teatret og se ’Madame De Sade’ på Betty Nansen Teatret i København. Vilde præstationer af Sonja Richter, Kirsten Olesen, Sonja Oppenhagen og andre stærke skuespillerinder, og en gribende forestilling om sex, moral, lidenskab og hykleri«.

Foto: Ivan Riordan Boll

Koncerter:

Roskilde Festival: Savage Rose, Solange m.fl.

»Jeg har netop selv spillet på Roskilde Festival med koncertkonceptet Hun Solo, som jeg er en af initiativtagerne til, og som jeg også spiller med til Smukfest og Ofelia Live samt har en efterårsturné rundt i landet med. På Roskilde Festival nåede jeg også at høre Savage Rose, Solange, Princess Nokia, Trentemøller, Lorde og Den Sorte Skole. Alle stærke, vilde koncerter, på hver sin vis, og så helt utrolig forskellige på alle tænkelige måder. Hver sin musikalske planet. Det er så overflødighedshornsagtigt at gå rundt på Roskilde Festival og få den ene kæmpe oplevelse efter den anden. Og der er så meget love på Roskilde. Jeg er faktisk ikke helt landet endnu ...«.

Bøger:

Anne Lise Marstrand Jørgensen: ’Dronningen af Saba & Kong Salomon’

»Anne Lise Marstrand Jørgensens ’Dronningen af Saba & Kong Salomon’ er jeg lige blevet færdig med. En stor og stærk roman med en uhyre interessant og markant kvindelig hovedkarakter, og en historie fortalt i et sanseligt, nuanceret og detaljerigt sprog.

Nu læser jeg Marina Abramovics selvbiografi ’At gå gennem mure’. Jeg er inderligt fascineret af Abramovic og hendes grænseløse og kompromisløse forhold til performancekunsten, og jeg håber, hun går i dybden med det i bogen. Den næste bog, jeg skal læse, er Naja Marie Aidts ’Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage’. Jeg har fulgt hendes forfatterskab gennem længere tid, og hun skriver så tindrende ærligt. Jeg både ser frem til og frygter at skulle læse denne bog om tabet af hendes søn. Jeg har grædt, hver eneste gang jeg har læst en anmeldelse af den«.

Tv-serier:

Foto: Netflix

’Twin Peaks’ og ’Orange is the new black'

»David Lynch tager den virkelig ud med ’Twin Peaks’. Det er grineren, at han får os alle, rundt om i de små hjem, til at sidde i sofaerne og se den vildeste syrede kunstfilmserie, direkte fisket op fra underbevidstheden. Man plejer at tage på kunstgalleri for at se den slags, men nu serveres det direkte hjem i stuerne til os. Lynch nedbryder endnu en gang alle grænser for, hvad man kan med det medie. Han er så vild. Endeløs respekt herfra.

Og så er den nye sæson af ’Orange is the new black’ sgu også ret episk. Jeg elsker karaktererne og skuespillerne i den her serie. Det er vildt inspirerende at se et kæmpestort spektrum af kvindetyper og karakterer folde sig ud, både i forhold til krop, psyke, alder, etnicitet, seksualitet, kulturel baggrund osv. Fængslet er den perfekte ramme for det. Og de spiller allesammen helt åndssvagt godt. Man både græder, gyser og griner«.

Podcast:

Third Ear

»Jeg hører sjældent radio. Kun lidt i bilen indimellem, og så er det jo ret random, hvad man lige hører. Jeg synes desværre ikke så ofte, at radio er en spændende oplevelse. Derimod elsker jeg Third Ears podcasts. De kan noget med at skabe et helt særligt fortællemæssigt format. Third Ear er en stemning og en tilstand, man bliver draget ind i, ligesom en film, en bog eller et stykke musik kan være det«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden