Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nogle gange bliver Mille Gori nødt til at lave en dans til en sang, for a få den ud af hovedet igen.
Foto: Kasper Løftgård

Nogle gange bliver Mille Gori nødt til at lave en dans til en sang, for a få den ud af hovedet igen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »Det skal ikke være nogen løgn, at Hugo Helmigs ’Please Don’t Lie’ kører på repeat i mit hoved«

Ugens kulturforbruger er 28-årige Mille Gori, som er både tv-vært, artist, børnebogsforfatter og uddannet moderne danser fra Statens Scenekunstskole. For tiden turnerer hun med Cirkus Arena og Cirkus Summarum, hvor hun er kendt som Motor Mille.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Hugo Helmig: ’Please don’t lie’

»Fordi jeg er uddannet danser, har jeg en utrolig bred musiksmag. Nogle gange lytter jeg til musik, fordi jeg gerne vil høre en god sang med en fin tekst. Andre gange hører jeg musik, fordi der er en rytme, der giver mig lyst til at danse. Det skal ikke være nogen løgn, at Hugo Helmigs ’Please Don’t Lie’ kører på repeat i mit hoved. Den sidder rigtig godt fast. Det er heldigvis kun sange, der tirrer noget i mig, der sætter sig fast, men jeg har været nødt til at lave en dans til den. Det er min måde at slippe af med musik på igen. Det skal nogle gange til for at få plads til nyt«.

Foto: Pr-foto

Teater

Cirque du Soleil

»Det er længe siden, jeg sidst var i teatret. Og det til trods for at jeg er rimelig flittig teatergænger. I en periode gik jeg i teatret mindst tre gange om ugen, men jeg har haft teatret byttet ud med cirkus på det seneste. Og det sidste jeg så, som gjorde kæmpestort indtryk på mig, var en Cirque du Soleil-forestilling i Las Vegas i februar. Jeg så tre forestillinger for at få inspiration og ideer med hjem. En af dem var ’Q’, der foregår i et kæmpe vandbassin. Det er ufatteligt, hvordan det kan lade sig gøre. Den har spillet i 18 år, og det var simpelthen så overdrevet fedt«.

Radio

DR’s P3

»Jeg plejer bare at tænde for P3. Nogle gange på nogle underlige tidspunkter, og jeg bliver altid glad, når jeg hører, at værterne har noget på hjerte eller noget sjovt at snakke om«.

Film

’All eyez on me’

»’All eyez on me’, der handler om rapperen Tupac, har fået blandede anmeldelser, men jeg syntes, den var god. Selv om der garanteret er nogle skævvridninger i forhold til historien. Men hvis man ser den som en film og ikke som ren dokumentar, hvilket den heller ikke er, var den fin og informativ. Især fordi den viste en god portion af situationen i USA på det tidspunkt og Tupacs baggrund. Jeg kender musikken, men jeg var egentlig ikke klar over, hvor meget han faktisk nåede at lave. Og jeg vidste heller ikke, at mordet på ham aldrig er blevet opklaret«.

Foto: Quantrell Colbert

Bøger

Erik Mortensen: ’Ej blot til pynt’

»Jeg er en biografipige. Lige nu er jeg i gang med Erik Mortensens biografi ’Ej blot til pynt’. Han var en international modeskaber, som kom fra små kår i Danmark, tog til Paris og endte i de største modehuse. Han har nogle sindssyge historier fra sin ungdom. Jeg har læst den før, ligesom jeg også har læst en biografi om danseren Nini Theilade. Begge er gengangere. Men jeg læser dem igen, fordi de inspirerer mig til at rejse ud i verden og til at holde fast i mine drømme«.

Koncerter

Peter Sommer på Nemoland

»For to søndage siden var jeg på Christiania. Jeg var egentlig kommet for at høre Mantua, fordi jeg kender bandet, men jeg blev lykkelig over at høre Peter Sommer, som spillede bagefter. Han laver dejlig musik, og hans måde at formidle musikken på er tilgængelig, samtidig med at der et budskab eller en historie bag det meste, han laver. Solen skinnede, og der var god stemning. Det var en perfekt dag«.

Tv-serier

Netflix: ’Queen of the South’

»Det nager mig lidt, at der ikke er mere end en enkelt sæson, for den er jeg nærmest banket igennem allerede. Den faldt godt ind efter ’Blacklist’, fordi de begge handler om forbrydere, politi og ting, man ikke må. Den slags plejer jeg at se. ’Queen of the South’ handler om to narkokarteller, der ikke kan blive enige, og hovedrollerne er spillet af to dominerende, handlekraftige og smukke kvinder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden