Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Pr-foto
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Min kæreste og jeg var fuldstændig bjergtagede af landskabet og roen«

Rezwan Farmi er Forsanger i duoen Rest in Beats, som hun danner med producer Sebastian Rønde Thielke. De har vundet P3’s KarriereKanon. I 2014 udgav de deres første ep med titlen ’Stadig med, Stadigvæk’. Næste ep udkommer til foråret.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Erykah Badu
Foto: Thomas Borberg

Erykah Badu

Jorge Ben Jor og Erykah Badu

»Lige for tiden hører jeg rigtig meget Jorge Ben Jor og Erykah Badu herhjemme på pladespilleren. Jorge Ben Jor har jeg sat på hver morgen de sidste mange uger, og jeg kommer i vildt godt humør af det hver gang. Jeg føler lidt, jeg er på en lille ferie hver morgen, når jeg spiser mit spejlæg til hans fjollede, men superfede falset-temaer. Erykah Badu hev jeg frem for et par uger siden, inden jeg hørte hende i Tivoli. Koncerten var desværre lidt skuffende, da musikken var alt for lav. Men hun lyder altid fantastisk hjemme i stuen heldigvis«.

Bøger

Kristian Koch: ’Ud over scenekanten’

»Jeg sidder lige nu og læser Kristian Kochs ’Ud over Scenekanten’, hvilket jeg hygger mig rigtig meget med. Kristian Koch er scenecoach og kommer i bogen med en masse gode råd til musikere, som gerne vil blive endnu bedre til at stå på en scene og performe. Indtil videre er jeg meget positiv og synes, han kommer med rigtig mange gode, håndgribelige og også genkendelige eksempler. Den kan klart anbefales til andre musikere, uanset om man har meget sceneerfaring eller ej«.

Film

Foto: Virginie Surdej

’Wolf and Sheep’

»Sidst jeg var i biografen, så jeg ’Wolf and Sheep’ af Shahrbanoo Sadat, som har baseret historien på sin egen opvækst i Afghanistan. Det er en fantastisk smuk, poetisk og fantasifuld film om livet i en bjerglandsby i Afghanistan set fra børnenes perspektiv. Både min kæreste og jeg var fuldstændig bjergtagede af landskabet og roen, og jeg fik tydelige minder fra mit eget hjemland, Irakisk Kurdistan. Den skal ses!«.

Koncerter

HUNSOLO på Smukfest

»Jeg hørte HUNSOLO på Smukfest i sidste uge, dagen efter at mit band Rest in Beats selv spillede på festivalen i forbindelse med KarriereKanonen – som vi vandt – hurra! Vi spillede med den fantastiske violinist Maria Martine Jagd. Hun er også med i HUNSOLO-bandet, og jeg nød at se og høre hende tilføje magi til bl.a. Annika Aakjær, Lucy Love og Eivørs sange«.

TV-serier


  f.v.: Noora (Josefine Frida Pettersen),Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini), Chris (Ina Svenningsdal) og Eva (Lisa Teige).
Foto: NRK

f.v.: Noora (Josefine Frida Pettersen),Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini), Chris (Ina Svenningsdal) og Eva (Lisa Teige).

’Skam’

»Den seneste serie, der har gjort indtryk på mig, må være ’Skam’. Jeg var simpelthen vild med den serie; karaktererne, historierne, moralerne, det norske sprog og kultur. Ligesom tusindvis af andre blev jeg forelsket i samtlige karakterer«.

Radio

P1 og P6

»Når jeg hører radio, er det oftest P1. Jeg synes tit, det er meget tungt at læse artikler om politik, men det er interessant at høre politikerne diskutere og debattere i stedet for. Ikke at jeg bliver mindre forarget og provokeret, end når jeg læser om det, men til gengæld kan jeg lave noget noget andet samtidig, hvilket gør mig mindre tung og stakåndet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden