Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivan Riordan Boll
Foto: Ivan Riordan Boll
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus 2017 får juridisk medhold i sag om lukkethed

Justitsministeriet støtter Fonden Aarhus 2017 i sag om lukkethed i regnskaberne.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fonden Aarhus 2017 får umiddelbart støtte fra Justitsministeriet i den sag om lukkethed i regnskaberne, som Politiken rejste i vinter.

Politiken rejste spørgsmålet, om en fond som Aarhus 2017 bør lægge regnskaber frem, når over 300 millioner kroner af budgettet stammer fra offentlige skattekroner. Efterfølgende tog Ombudsmanden sagen op, fordi han fandt, at lovgivningen var uklar.

Ombudsmanden har endnu ikke taget stilling, men Justitsministeriet er blevet bedt om at se på, hvorvidt de erhvervsdrivende fonde kan eller ikke kan omfattes af lov om offentlighed i forvaltningen.

Ministeriet er enigt i, at der kan rejses tvivl, men mener ikke, at de erhvervsdrivende fonde er omfattet, heller ikke selv om store dele af fondens midler »er indskudt af offentlige myndigheder«, skriver Justitsministeriet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden