0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivan Riordan Boll (arkiv)
Foto: Ivan Riordan Boll (arkiv)

Aarhus gik i blålilla ved åbningsceremonien, hvor 70.000 mennesker mødte op. Nu anklages Aarhus 2017 Fonden for at have givet ulovlige bevillinger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus 2017 er i modvind efter anklager om ulovlige bevillinger

Det er kommet frem, at Aarhus 2017 Fonden har givet bevillinger for et større millionbeløb, og flere af dem er muligvis ulovlige. Nu skal fonden redegøre for sine bevillinger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fonden 2017 er kommet i modvind, efter at TV 2 har afsløret en påfaldende bevilling: En projektleder, Ole Wolf, i Horsens Kommune har, mens han var udlånt som konstitueret programchef i 2017-fonden, bevilget 1,3 millioner kroner til et bymiljøprojekt i Horsens, han selv stod for.

Den milde gaveregn til hans projekt i Horsens er underskrevet »Med venlig hilsen Ole Wolf« i Aarhus, fortæller tv-stationen.

Efterfølgende har jurister kritiseret praksis, og en professor i selskabs- og fondsret, Søren Friis Hansen fra Copenhagen Business School, kalder den ulovlig.

Ole Wolf har imidlertid ikke bevilget sig selv penge, oplyser kilder tæt på processen over for Politiken. Det har administrerende direktør i Aarhus 2017-fonden Rebecca Matthews.

Når det alligevel på papiret bliver samme mand, som modtager og sender beskeden om bevillingen, er det, fordi fonden sender et standardbrev på forhånd underskrevet af den konstituerede programchef Ole Wolf.

Aarhus 2017 Fonden er for nogle uger siden også blevet bedt om at redegøre for bevillinger til Aarhus Kommune.

Ifølge TV 2 Østjylland er knap 25 millioner kroner, bevilget af 2017-fonden til Aarhus Kommune, uddelt ulovligt, fordi en fond ikke må dele penge ud til egen stifter.

Der er imidlertid undtagelser fra reglen, som fonden formentlig vil anføre, når den nu skal forklare sig over for Erhvervsstyrelsen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.