Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Adolphsen

Peter Adolphsen

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Jeg fatter ikke, hvad fiskemel og hestepære der foregår i 'Twin Peaks'«

Peter Adolphsen blev i 1995 uddannet fra Forfatterskolen, hvor han også har fungeret som underviser. Han debuterede i 1996 med 'Små historier'. I sidste uge udkom hans seneste roman, 'Rynkekneppesygen'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Bisse, Bach, Lana Del Rey, Frank Zappa m.fl.

»Min musiksmag er ret eklektisk. Cirka hver morgen har jeg en selvopfunden pseudoyogasekvens, som jeg udfører til Bisses ’Svanen og flyveren’. Til arbejdet er det oftest Bach, Chopin eller Satie, jeg lytter til. Ellers skamhører jeg ofte et bestemt nummer i en periode og bevæger mig så videre. For tiden er jeg glad for Lana Del Reys ’High By The Beach’. Jeg har også en svaghed for klynkeballader af for eksempel Nick Cave eller Tom Waits. Og så slipper jeg nok aldrig kærligheden til Frank Zappa og Dead Kennedys«.

Teater

Line Knutzon på Det Kongelige Teater

»Det er desværre flere år siden, jeg sidst var i teatret. Det er alt for dyrt. Erfaringsmæssigt er der langt mellem snapsene. Jeg så dog et fremragende stykke af Line Knutzon på Det Kongelige Teater for et par år siden. Jeg har glemt titlen, men det handlede om nogle mennesker, der skulle samle en messestand«.

Film

’The Lobster’ og ’Det Spritnye Testamente'

»De seneste biograffilm, jeg har set, var ’The Lobster’ af græske Yorgos Lanthimos og ’Det Spritnye Testamente’ af belgiske Jaco van Dormael. Begge svært fine film«.

Bøger

’Ubik’, ’Parasitsonetterne’ og ’Monstre’

»Jeg har altid et antal bøger kørende samtidig. For tiden er jeg i gang med ’Ubik’ af Philip K. Dick, ’Parasitsonetterne’ af Martin Larsen og ’Monstre’ af Mathias Clasen. I researchøjemed til min næste bog læser jeg ’Danske sagn’ af Evald Tang Kristensen«.

Koncerter

Saint Etienne, Bisse og Valby Vokalgruppe

»Puha. Det bliver også alt for lidt. Hvis jeg havde flere penge, ville jeg gå meget mere til koncerter. Den seneste må have været den engelske gruppe Saint Etienne i en park i Oxford. Før har jeg hørt Bisse – jeg er hovedkulds og næsegrus fanboy – og The Residents. Nå nej: Den seneste var Valby Vokalgruppe til Louisiana Literature forleden. De er fjong«.

Tv

EM-fodbold

»EM-kvartfinalen i fodbold mellem Danmark og Tyskland. Nadia Nadims mål var et perfekt udført og klassisk smukt hovedstødsmål. Der bør stå en 20 meter høj guldstatue af hende på Rådhuspladsen i København. Alle danskere bør være stolte og ydmyge over at dele nationalitet med Nadim. Resten af holdet er også fantastisk«.

Tv-serier

HBO: ’Game of Thrones’

»Jeg ser – som så mange andre – ’Game of Thrones’, men finder nu nok den nye sæson pænt slatten. De tør ikke længere myrde de centrale karakterer, hvilket er synd. Tyrion Lannister er den eneste, der ikke må dø. Jeg gad godt se internettet implodere, hvis Jon Snow eller Daenarys Targaryen fik et spyd gennem øjet eller noget. Jeg gik også i gang med den nye sæson af ’Twin Peaks’, men tænker nu først at gense de to oprindelige sæsoner og filmen ’Fire Walk With Me’, så jeg kan fatte, hvad fiskemel og hestepære der foregår«.

Radio

Radio24syv og P1

»Radio er for mig stadig et flowmedie, så jeg hører, hvad de nu tilfældigvis sender, når jeg laver mad eller kører bil. Som regel er apparatet indstillet på Radio24syv, men jeg ryger ofte over på P1. Radio24syv forlader jeg, når det bliver for meget semikendisser, der sidder og piller røvhul, og P1 forlader jeg, når politikere står og skændes. Jeg gider hverken sladder eller debat. Jeg vil have viden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden