Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sofie Elkjær Jensen. Operasanger. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2008 og fra Operaakademiet i 2011. Ansat som solist på Det Kongelige teater. Fra søndag aktuel i Giuseppe Verdis opera 'Rigoletto'.
Foto: Line Ø. Søndergaard

Sofie Elkjær Jensen. Operasanger. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2008 og fra Operaakademiet i 2011. Ansat som solist på Det Kongelige teater. Fra søndag aktuel i Giuseppe Verdis opera 'Rigoletto'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »Jeg går stort set aldrig i biografen, fordi jeg bliver vildt irriteret over andre mennesker, der sms’er og snakker under filmen«

Operasanger Sofie Elkjær er en mangfoldig kulturforbruger. Hun ser alt fra HBO's 'Girls' til intime teaterforestillinger, hvor hun kan blive komplet tryllebundet af scenekunsten. Sofie er i øjeblikket aktuel i Giuseppe Verdis Opera 'Rigoletto'. Her fortæller hun om sit kulturforbrug.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Giuseppe Verdi: 'Rigoletto’

»Jeg bliver gladere og gladere for musikken fra ’Rigoletto’, som jeg hører meget for tiden. Det er dejligt at have musikken i ørerne og forblive i universet, også når jeg ikke øver. Hvis jeg skal have lidt fri, hører jeg Anne Linnet. Det er en ungdomsting for mig. Vi hørte rigtig meget Anne Linnet i mit barndomshjem«.

Foto: Natascha Thiara Rydvald

Teater

Skuespilhuset: ’Dukkelise’

»De operaforestillinger, jeg ikke selv er med i, ser jeg altid. Det er vigtigt for mig at se, hvad mine kollegaer laver. Jeg elsker også ballet og skuespil. I maj var jeg i Skuespilhuset for at se ’Dukkelise’ med Kirsten Olesen og Tina Gylling Mortensen. Den var fantastisk, meget intim og intens. Og dyster og uhyggelig. De to skuespillere formåede at tryllebinde mig hele vejen igennem. Det gør store operaer med flere end 100 mennesker på scenen også. Og kontrasten mellem de to typer forestillinger kan jeg godt lide«.

Koncerter

Operaen: Bruckners ’Symfoni nr. 8’

»I foråret hørte jeg Anton Bruckners ’Symfoni nr. 8’ i Operaen. Og i sommer oplevede jeg Elsa Dreisig i Børsen, hvor hun optrådte i forbindelse med CPH Opera Festival. Det er primært klassiske koncerter, jeg går til. Jeg føler mig som en gammel dame, når jeg er til rytmiske koncerter. Det er ikke på grund af genren, men snarere omgivelserne: Folk er fulde – og som klassisk sanger er jeg måske lidt kedelig, fordi jeg ikke må drikke – og så er lyden tit dårlig«.

Foto: Universal Pictures

Film

’Split’

»Jeg går stort set aldrig i biografen, fordi jeg bliver vildt irriteret over andre mennesker, der sms’er og snakker under filmen. I stedet foretrækker jeg at se film derhjemme. Senest har jeg set gyseren ’Split’, der handler om en morder med 23 forskellige personligheder, blandt andet fordi vores scenograf har hentet inspiration fra filmen til ’Rigoletto’«.

Bøger

Hanya Yanagihara: ’Et lille liv’

»Lige nu skal jeg i gang med Hanya Yanagiharas ’Et lille liv’. Sideløbende er jeg ved at læse ’Les Misérables’ af Victor Hugo. Jeg kan godt lide lange, tunge bøger, der er godt skrevet. Hvis en bog er dårligt skrevet, får jeg mest lyst til bare at kyle den ud ad vinduet«.

Foto: HBO

TV-serier

HBO: ’Girls’

»Jeg har ikke haft et fjernsyn i lang, lang tid. Til gengæld ser jeg rigtig meget Netflix og HBO. Jeg er gået i gang med ’Girls’ for anden gang. Det er stadig godt. Især fordi Lena Dunham giver et andet bud på, hvordan en krop skal se ud. Så får man det lidt bedre med sig selv«.

Radio og Podcast

Radio24syv: ’Flaskens Ånd’

»Det er sjældent, jeg har tid til at lytte til podcast. Min kæreste er vild med ’Flaskens Ånd’ med Poul Pilgaard på Radio24syv. Så den satser jeg på at komme i gang med at lytte til. Ellers hører jeg mest P2 og Radio24syv, når jeg kører bil«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden