Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Büro Jantzen (PR)
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Mød en diktator på Nørrebro, spis med alle sanser på Trapholt og glæd dig til ny omgang 'Transparent'

En kærlighedsfilm om en moden enlig mor, stærkt individuelle portrætfotos og sæsonpremieren på tv-serien ’Transparent’ er noget af det, Politikens anmeldere holder øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

BEAT

Moses Sumney: ’Aromanticism’. Nyt album ude 22. september

Moses hvem? Moses Sumney! En elektronisk singer-songwriter og musikere midt i Los Angeles. Midt i de gigantiske arealer af hollywoodglimmer, tilbagelænet surferkultur og livsførelse på det sociale overdrev er Sumney en enspænder ud i soul-electronica.

Med et ekko af Nina Simone i stemmen afsøger han slugter og sprækker i det indre rum, hvor Californiens sol ikke trænger ind. Efter en ep og en håndfuld singler bliver ’Aromanticism’ hans debut. (Sim-L)

FILM

’Kærligheden flytter ind’. Biografpremiere 21. september

Modne mænd og unge kvinder er en klassisk kombination i Hollywood, mens det omvendte er et særsyn. Men ikke meget længere, hvis det står til Reese Witherspoon.

Med frisk medvind fra tv-serien ’Little Big Lies’ spiller hun i komedien ’Kærligheden flytter ind’ den enlige mor Alice, der får rusket op i kærlighedslivet, da tre unge fyre flytter ind. (sko)

KUNST

’Den enkelte og de mange’. Louisiana. Fra 21. september

’Den enkelte og de mange’ hedder Louisianas næste udstilling – om Rineke Dijkstra, en særpræget hollandsk fotokunstner, som for 20 år siden brød igennem på Venedig Biennalen og hurtigt blev et internationalt navn. Siden 2006 har hun været repræsenteret på Louisiana. Få mestrer som Dikstra kunsten at tage stærkt individuelle portrætter af ganske almindelige mennesker, enten alene eller i grupper. Der er åbning 21. september. (pmho)

KLASSISK

Mahlers 5. Symfoni. David Geffen Hall, New York. 22.og 23. september

Mahler vidste godt selv, at han skrev musik, der var mere moderne, end hans samtid kunne kapere. Inden han døde i 1911, formulerede han det klart: »Min tid vil komme«. Det gjorde den et halvt århundrede senere, da verden opdagede Mahlers fantastiske symfonier, og hvis noget orkester hjalp til i den proces, var det New York-filharmonikerne.

De har skiftet chefdirigent flere gange, siden Leonard Bernstein gav Mahler et effektivt skub frem på scenen, og på fredag og lørdag åbner de sæsonen med Mahlers 5. Symfoni dirigeret af hollandske Jaap van Zweden, der allerede nu arbejder med orkestret, som han bliver chefdirigent for fra næste år. (tm)

TEATER

’Diktatoren’. Nørrebro Teater. Premiere 21. september

Sidste år blev Chaplins ’Diktatoren’ restaureret, og den havde repremiere juledag. Seks hjerter gav Politikens Kim Skotte og noterede, at den gode gamle – og geniale – film fra 1940 havde fået ny aktualitet i en tid med autoritære takter.

På fredag finder der så – på sin helt egen måde – en ny restaurering sted, nemlig på Nørrebro Teater, hvor der er verdenspremiere på teaterudgaven. Nikolaj Cederholm står for både dramatisering og iscenesættelse, og med bl.a. Olaf Johannessen og Søren Pilmark på scenen burde det ikke kunne gå helt galt. (theil)

DESIGN

’Eat Me’. Trapholt. Fra 23. september

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Trapholt i Kolding byder op til den helt store sanseoplevelse, når de slår dørene op for udstillingen ’Eat Me’. Omdrejningspunktet er mad – ikke kun som fødevare, men også i forhold til kultur, identitet, samfund og natur.

På et kæmpe sansebord indbydes museets gæster til at tage plads på 28 af de nyeste designerstole og få en guidet spiseoplevelse. Her kan man prøve at spise med 1 meter lang gaffel, og man kan opleve, hvordan smag kan blive påvirket af lyd. Kød, dej, grøntsager og honning indgår som materialer i en række af værkerne.  (hedebo)

TV

’Transparent’, 4. sæson. Viaplay. 23. september

Jill Soloways tragikomiske historie om en jødisk familie med særdeles flydende indbyrdes relationer til hinanden i almindelighed og køn i særdeleshed hører til blandt det ypperste, der er produceret af udfordrende, humoristisk fjernsyn – overhovedet.

Jeffrey Tambors rolle som patriarken, der springer ud som transseksuel i sit livs tidlige vinter, er rasende vellykket, og selv om præmissen ’Det er aldrig for sent at træde i karakter som sig selv’ måske er lidt blankpoleret, så fungerer det fornemt. De forrige tre sæsoner holdt eminent niveau, så det er spændende, om den fjerde også kan stå distancen. (palle)

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden