Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nu afdøde Prince spillede i Herning 22. oktober 2010.
Foto: Matt Sayles/AP

Nu afdøde Prince spillede i Herning 22. oktober 2010.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »Den sidste rigtige koncert, jeg var til, hvor jeg virkelig tænkte: Ja, nu er jeg til koncert, det var til Prince i Boxen i Herning«

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

C2C: ’Tetra’

»Generelt hører jeg meget loungemusik, som jeg enten kan bevæge mig til eller slappe af til, når jeg arbejder. Men jeg er også trommeslager og kan godt lide rytmisk musik, ja, stort set al musik, hvis bare det er lavet med hjertet. I lang tid har franske C2C, der består af fire dj’s, været det, jeg sætter i afspilleren. De har kun lavet en enkelt plade, ’Tetra’, men til gengæld en vanvittig god plade, som jeg kan høre igen og igen. Sådan har jeg det nok: Jeg vælger et album ud og så kører det i to års tid. ’Tetra’ er der endnu«.

Teater

’The Book of Mormon’ på Broadway i New York

»Uha, det går ikke så godt med at komme i teatret. Sidste gang må have været for cirka ti år siden, da jeg så ’Barberen i Sevilla’, som turnerede i Jylland og kom forbi Viborg. Ej! Nu kommer det tilbage til mig: I januar så jeg musicalen ’The Book of Mormon’ på Broadway i New York. Jeg elsker teatret for det, det er, og, som mine eksempler viser, skal der nok være musik med, før jeg bliver revet med«.

Film

Mikoto Shinkai: ’Your Name’

»Jeg går meget i biffen og ser et bredt udsnit af film, både store, amerikanske blockbustere og mere snævre og kunstneriske film, som ikke er båret af et plot om, at nogle vil sprænge planeten i luften. Den seneste og den mest fantastiske japanske film, jeg nogensinde har set, er animationsfilmen ’Your name’ af Mikoto Shinkai. Det er en film for teenagere, men den er så dyb, at den stadig rører voksne som mig, der har nogle ting fra teenagetiden, vi aldrig helt er kommet overens med. Den anden dag satte jeg den på for at vise den til min 24-årige datter, og allerede under de indledende credits begyndte jeg at græde«.

Bøger

Yuval Noah Harari: ’Sapiens’

»Det er virkelig sjovt med os danskere: Vi slapper af med den hurtige kriminalroman, bøger om folk, der myrder løs, og kriminaldetektiver, der har dybe problemer. Det gør jeg også. Men jeg elsker også god faglitteratur, der sætter fokus på meningen med det at være menneske. En anbefalelsesværdig bog – især til mennesker, der tager beslutninger på menneskehedens vegne, herunder alle vores politikere – er Yuval Noah Hararis ’Sapiens’. Den stiller skarpt på samfundets udvikling fra jæger-samler-samfund til et landbrugssamfund, og hvad det gør ved os og hele vores måde at opfatte os selv på. Efterfølgeren, ’Homo Deus’, der lige er landet på mit bord, handler om, hvilke muligheder han ser for menneskeheden i fremtiden«.

Koncerter

Prince i Boxen i Herning

»Den sidste rigtige koncert, jeg var til, hvor jeg virkelig tænkte: Ja, nu er jeg til koncert, det var til Prince i Boxen i Herning. Det var fuldstændig fabelagtigt. Han er virkelig et af mine største musikalske forbilleder, levende som døde«.

Tv-serier

Netflix: ’Rick and Morty’

»Jeg elsker ’Rick and Morty’. En tv-serie om en fuldstændig genial, men fordrukken videnskabsmand, der bor i sin datters garage, hvor han laver tidsrejser og dimensionsforskydninger. Til det formål bruger han sin nevø som assistent. Det minder lidt om ’Futurama’, men det er mere videnskabeligt baseret. Og knaldende vanvittigt. Jeg morer mig meget. Fuldstændig hæmningsløst. Det’ bare i orden«.

Radio/podcast

’Radiolab’

»’Radiolab’ er jeg besat af. Det har jeg hørt de sidste ti år, siden jeg snublede over det under et besøg i Californien. Jeg hører det som regel, når jeg går rundt i haven og forsøger at glemme virkeligheden«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden