Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tommy Seebach var en slags poppens vidunderbarn i 1960’erne, og sønnen Rasmus Seebach er måske den mest populære danske sangskriver i dag.
Foto: Pr-foto

Tommy Seebach var en slags poppens vidunderbarn i 1960’erne, og sønnen Rasmus Seebach er måske den mest populære danske sangskriver i dag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Mød Seebach senior og junior på Fredericia Teater og tjek ud, om Miley Cyrus er blevet lejrbåls­romantiker

Kan ’Seebach’ stå distancen, hvad har Miley Cyrus gang i, og lever Maria Gerhardts ord som teater? Det er noget af det, Politikens anmeldere holder øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FILM

I Am Not Your Negro. Premiere 28. sept.

Den har været en af årets mest omtalte og roste dokumentarfilm, og hvis man missede den på CPH:DOX, får man igen muligheden for at se Raoul Pecks ’I Am Not Your Negro’, som får dansk biografpremiere på torsdag. Emnet er racisme i USA, bredt favnet historisk, og skarpt iagttaget analytisk af forfatteren og aktivisten James Baldwin, hvis stort anlagte, men aldrig færdiggjorte bogprojekt ’Remember This House’ fra 1979 hudfletter den evige racisme over for den afroamerikanske befolkning.

Raoul Peck lader Baldwins karisma og begavede sætninger forbinde de tidlige borgerrettighedsbevægelser med nutidens Black Lives Matter for at give et dybdegående, næsten fænomenologisk portræt af racismen i USA. (grundahl)

MUSICAL

Seebach. Fredericia Teater. Premiere 29. sept.

Faren, sønnen og popmusikken! Tommy Seebach var et vidunderbarn i 1960’ernes danske musikliv. Allerede som stor dreng sad han bag tangenterne i en af periodens mest succesrige pigtrådsgrupper, Sir Henry and His Butlers, og han havde inden myndighedsalderen skrevet adskillige hits til ensemblet. Siden gik han solo, og op gennem 1970’erne sprøjtede han blandt andet grandprixvindere ud af sine kreative ærmer. Hans søn Rasmus Seebach er velsagtens sin tids mest populære danske sangskriver med hundredtusinder af fans og en flok ørehængere på samvittigheden. Historien om de to, om at være popmusiker på godt og ondt, om kunstneriske ambitioner og en hård branche, fortælles i musicalen ’Seebach’. Den starter i 1960’ernes glade drøm om frihed og ender indtil videre – både tragisk og lykkeligt – et halvt århundrede senere i vore skrækkelige dage. (palle)

BEAT

Miley Cyrus: Younger Now. Nyt album ude 29. sept.

Engang var hun Disney-drømmen Hannah Montana. Siden tog hun MDMA, red nøgen på en nedrivningskugle og tog på syretrip med The Flaming Lips. Nu var hun Miley Cyrus. Og tilsyneladende ude af kontrol. Det sluttede brat med singlen ’Malibu’ i år, der pænt, hyggende og lejrbålsromantisk pegede frem mod albummet ’Younger Now’.

Væk fra provokationerne, alle kanter var slebet af. Og hendes nye fans følte sig snydt og var rasende. Fredag får vi at se, hvilken farve kamæleonen Miley Cyrus antager over et helt album. (Sim-L)

KUNST

Brask Collection meets Willumsen. J.F. Willumsens Museum. Til 18. feb.

J.F. Willumsens Museum i Frederikssund byder på et møde mellem nogle udvalgte værker, som Willumsen har skabt, og nogle af dem, som Jens-Peter Brask har samlet inden for dansk og amerikansk samtidskunst. Det går ikke stille af, og nethinden kan få et par chok lige indtil 18. februar. (pmho)

KLASSISK

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Usedomer Musikfestival. Klassisk musik m.m. Usedom. Til 14. okt.

Da festivalen åbnede i aftes, var der musik af Gade, Carl Nielsen og Per Nørgård på programmet. Dansk musik, dens klange og dens forbindelser til Tyskland er nemlig hovedtemaet ved de næste tre ugers musikfestival på øen Usedom ved Østersøen på grænsen mellem Tyskland og Polen, og programmet er udsøgt. Ud over Den Danske Strygekvartet, der spillede ved åbningen, og som har både folkemusik og Beethoven på de kommende dages program, præsenteres bl.a. Den Danske Klavertrio, cellisten Andreas Brantelid, pianisten Katrine Gislinge og akkordeonmesteren Bjarke Mogensen. Men tyskerne, og hvem der ellers vælger at tage til øen med de smukke badestrande i de kommende uger, kan også opleve sangere som Cæcilie Nordby og Gitte Hænning. Festivalen varer til 14. oktober. (tm)

TEATER

Transfervindue. Skuespilhuset. Til 22. okt.

Maria Gerhardts tredje – og sidste – bog, ’Transfervindue’, fik i marts fire hjerter her i avisen og bl.a. følgende ord med på vejen af Alexander Vesterlund, der anmeldte: »Gerhardt skriver med en særlig sans for det visuelle. Hun kan skrive et billede frem, der virkelig føles sanset, selv om det også er vrøvlet og fortænkt: Strandvejen forvandlet til utopisk hospice«.

Maria Gerhardt døde, kort tid efter at ’Transfervindue’ udkom. Nu præsenterer Eventministeriet Gerhardts ord og billeder som teater. Liv Helm har instrueret, og på scenen står Christine Albeck Børge. (theil)

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden