0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Hald
Foto: Marie Hald

Anne Lise Marstrand-Jørgensen – her i den store gård på Nørrebro i København, hvor hun bor – har siden sin barndom haft en egen ’vinter i sindet’. Hendes nye roman handler om sorg, men nok så meget om den store, eksistentielle sorg over vores uformåen som mennesker.

Fyret fra Berlingske: Rost forfatter og kontroversiel debattør er klar med ny bog om sorg

Folkedrab, forfølgelse af udsatte grupper. Historien gentager sig, som om vi intet har lært. Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forfatter og samfundsdebattør, har skrevet en roman om nyere europæisk historie og om sorg. Den eksistentielle sorg over menneskenes utilstrækkelighed, men også sorgen som det stof, medfølelse er gjort af.

FOR ABONNENTER

En muldvarp. Blind, sort, silkeblød og på evig vandring i mørket.

Sådan ser sorg ud for forfatteren og samfundsdebattøren Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Et dyr, der skubber rundt med tung jord og graver lange gange frem mod nye mørker, og menneskeheden oppe på jorden følger efter i et blindt løb fra den ene grusomhed til den næste, fra krig til folkedrab, igen, igen og så en gang til, som om al historisk hukommelse var udraderet.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement