Jon Fosse og Robert Wilsons opsætning af ’Edda’ byder på en billedstorm af den anden verden.
Foto: Lesley Leslie-Spinks

Jon Fosse og Robert Wilsons opsætning af ’Edda’ byder på en billedstorm af den anden verden.

Kultur

Næste uges kultur: Verden som nyskabt, som oplevet fra en kæmpepære og som en visuel fest

Lykkes det at begynde helt forfra i Svend Åge Madsens nye roman, og er Strids børnebog også sjov som film? Det er noget af det, Politikens anmeldere holder øje med i den kommende uge.

Kultur
FOR ABONNENTER

Det er en af de bedste forestillinger, Den Kongelige Opera har disket op med i de senere år, og det er to et halvt år siden, den havde premiere i Operaen. Men halløjsa, nu kan man gense instruktøren Stefan Herheims femhjertede opsætning af Verdis ’Siciliansk Vesper’, præcis som den var sat op, da den spillede i København i 2015, og med basbarytonen Erwin Schrott i partiet som den oprørske frihedskæmper Procida.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce