Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hver søndag aften ser ugens kulturforbuger Jonathan Spangs satiriske program 'Tæt på sandheden'.
Pr-foto: DR

Hver søndag aften ser ugens kulturforbuger Jonathan Spangs satiriske program 'Tæt på sandheden'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »’Tæt på sandheden’ henrykker mig med sin kompromisløst satiriske udlevering af den forgangne uges idioti i andedammen«

Hver uge fortæller en aktuel kulturpersonlighed om sit kulturforbrug. I denne uge: Forfatter og foredragsholder Jens Andersen, som er aktuel med 'Under bjælken' om Kronprins Frederik.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Pearl Jam, Nirvana og Stone Temple Pilots

»Jeg fortsætter med at græsse i lydsporet af de 50 års rockmusik og 160 numre, som kronprins Frederik valgte til sin biografi. Især grungebølgen med blandt andet Pearl Jam, Nirvana og Stone Temple Pilots havde jeg ikke nok øre for i 1990’erne«.

Teater

Zirkus Nemo

»Det var vist Zirkus Nemo, jeg så, sidst jeg var i teatret. Herlig humor og bindegalt totalteater, der virkelig minder én om livekunstens særlige dimension«.

Bøger

’Jeg ønsker mig et kæledyr’ og ’Mumi’s lille bog om tal’

»Hvilken bog jeg senest har læst? Ha ha, det vil du ikke vide! Okay, her kommer det: ’Jeg ønsker mig et kæledyr" og ’Mumi’s lille bog om tal’. Jeg er dagplejefar for vores 11 måneder gamle barnebarn her i efteråret, og vi pløjer os gennem alverdens pegebøger lige nu«.

Foto: Michael Crotto/41shadows

Film

’Gensynet’ og ’Stefan Zweig: Farvel til Europa’

»De seneste film, jeg har set, har været to udenlandske, og dermed mener jeg to ikkeamerikanske film: Den ene er franske ’Gensynet’ og den anden tyske ’Stefan Zweig: Farvel til Europa’. De film er to skønne indsprøjtninger med europæisk kultur, poesi og sprog«.

Tv

DR: ’Tæt på sandheden’

»Jonathan Spangs ’Tæt på sandheden’ henrykker mig hver søndag aften på DR 2 med sin kompromisløst satiriske udlevering af den forgangne uges idioti i andedammen«.

Tv-serier

DR: ’Herrens veje’

»Jeg følger med i ’Herrens veje’ på DR 1, der dog på det seneste er kommet mere og mere på episk-symbolske vildveje, synes jeg. Hvis vi snakker Netflix, ja, så venter jeg stadig på noget, der når ’Breaking Bad’ bare til sokkeholderne«.

Foto: Stine Bidstrup

Koncerter

Rolling Stones i Parken

»I begyndelsen af oktober var jeg til Rolling Stones i Parken, anført af damp-barnet Mick Jagger og halloweenmanden Keith Richards. Hvilke pensionister!«.

Radio/podcast

Radio24syv: ’Flaskens ånd’

»’Flaskens ånd’ på Radio24syv med Poul Pilgaard Johnsen hører jeg altid, når jeg triller hjem i bilen fra et foredrag ude i landet. Det minder mig om, hvad vi mennesker er – og nok burde være i endnu højere grad: kultiverede væsner, der sagtens kan tale klogt og kærligt til hinanden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden