Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

»Engang kunne mennesket i højere grad være alene i egne tanker og refleksioner. Nu kender vi kun os selv, når andre bekræfter os«, skriver psykologiprofessor Svend Brinkmann i denne klumme.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svend Brinkmann: Det er trist at tænke sig en kultur, hvor alle konstant vil ses. Hvor noget kun har værdi, hvis det deles med andre

Vi svømmer psykologisk set i relationer, som fisken svømmer i vandet. Men som mennesker skal vi også opnå en form for selvstændighed. Vi skal også lære at være alene uden hele tiden at ønske at blive set, skriver Svend Brinkmann i denne klumme.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi ved fra almindelig hverdagserfaring, at det lille barn skal ses og anerkendes som et selvstændigt væsen for at kunne udvikle sig på frugtbar vis. Lige fra de allerførste minutter af livet er små børn sociale væsener, der er orienteret mod andre og søger voksnes blik. Det er gennem det mellemmenneskelige, at mennesket bliver til som individ; vi bliver subjekter gennem det intersubjektive.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden