Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På bibel-museum i USA: »Vi ved, du elsker Amerika, derfor bør du også elske Biblen«

Mens USA's præsident Donald Trump vækker vrede ved at anerkende Jerusalem som hovedstad i Israel, er der også ballade omkring et nyt, spektakulært museum i Washington, der formidler Biblens fortællinger og historiske baggrund. Museet – som har kostet 3 milliarder kroner – får voldsom kritik for at underbygge en kristen fundamentalisme, som sætter lighedstegn mellem Biblen og det at være amerikaner.

FOR ABONNENTER

For tre uger siden blev der lys i Museum of The Bible, og de massive bronzelåger udformet som trykplader til Gutenbergs Bibel gik op for besøgende. Mellem de nationale Smithsonian-museers historie og kunst kan turister nu også udforske 40.000 kvadratmeter helliget de kristnes og jødernes religiøse skrift.

Museet i Washington, D.C., markedsfører sig som en neutral, objektiv udstilling om Biblens fortællinger, bogens historie og rolle i samfundsdebatten. Det er ikke et museum om kristendommen, men om selve bogen, hedder det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden