Foto: Henriette Dæhli

Kontroversiel præst om, at folk fejrer jul i utide: »Jeg bliver træt i sjælen«

Julepynt, julesmåkager, julekalender, juledekorationer, julefrokoster og julesange. Og så er det ikke engang jul endnu. Sognepræst Pernille Østrem ved Stefanskirken på Nørrebro i København mener, at vi i stedet bør bruge ventetiden op mod jul på at glæde os og være eftertænksomme. Selv bruger hun adventstiden på at skrive på sin juleprædiken – i år med en postsæk som rekvisit.

FOR ABONNENTER

Det kan blæse, hagle, regne eller sne. Baderingen skal flyttes.

Præst Pernille Østrem står i mørket nede på kirkepladsen foran Stefanskirken med ryggen til københavnske Nørrebrogade. Hun kigger op på kirketårnet, hvor der hænger et kæmpestort banner med en nattehimmel, hyrder, engle, Josef og Maria, og midt på – lige bag nummer 24 – skinner en ledestjerne.

En badering omvundet med en lyskæde hænger og indkranser tallet 3. Det er kirkens julekalender, som tæller ned til årets mest populære kirkebegivenhed, så ’Battlefield’-spillerne på netcafeen og kunderne hos Al-Hussein Gold Souk overfor måske stopper op og bliver mindet om, at det er oppeover.

Hver decemberaften frem til juleaften går en frivillig fra menighedsrådet op i kirketårnet for at fire ringen på plads om morgendagens dato, mens kirketjeneren eller præsten står nede på kirkepladsen og instruerer, så placeringen bliver præcis.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
  • »Lige da Rasmus Seebach kom frem, var han jo også Tommys dreng, og da han så blev stor, så smed han den«

    Hugo Helmig blev i sommer dansk popstjerne med sin allerførste single. Og nu venter Tyskland.

    Men han er også en teenager, der troede, at han kunne snige sig uden om sit efternavn. Og egentlig helst vil være sammen med sin nye kæreste. Hele tiden.

    Vi fulgte i hælene på Helmig og hans unge band – i garderoben, i sminken og på scenen i København. Med nerverne uden på det hvide scenetøj. Og hjemme på loftsværelset i forældrenes byhus i Aarhus.

    Læs det store interview med Hugo Helmig her.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce