De europæiske folk er nødt til at vågne, kæmpe for deres identitet og stoppe indvandringen, hvis kontinentets etniske og kulturelle fremtid skal sikres, mener Aurelija Aniulyte fra Generation Identitær.
Foto: Peter Hove Olesen

De europæiske folk er nødt til at vågne, kæmpe for deres identitet og stoppe indvandringen, hvis kontinentets etniske og kulturelle fremtid skal sikres, mener Aurelija Aniulyte fra Generation Identitær.

Generation Identitær: Vi er et opgør med den åndløshed, der hersker i Europa. Et moderne, højreorienteret ungdomsoprør

De er unge, hippe og laver indvandringskritisk aktivisme. De drømmer om Fort Europa, frygter for den europæiske kulturs fremtid, og nu har Generation Identitær fået en dansk afdeling.

FOR ABONNENTER

I sidste uge satte en række unge aktivister klædt ud som stewardesser og luftkaptajner kursen mod Strøget i København. I decemberkulden uddelte de falske flybilletter til de forbipasserende. Destinationen var Syrien. Billetten var one-way. Og kampagnen hed #RemigrationNu.

De unge aktivister tilhører den såkaldte identitære bevægelse, der de seneste fem år er vokset frem overalt i Europa. Og som nu altså også er nået til Danmark.

»Vi er et opgør med den åndløshed, der hersker i Europa. Et moderne, højreorienteret ungdomsoprør«, som den 29-årige Aurelija Aniulyte erklærer. Hun er talsperson for den danske afdeling af bevægelsen, der gennem de seneste måneder har etableret sig i Danmark.

Tidligere på måneden satte de unge plakater med budskabet ’Terror som normaltilstand? Nej tak!’ op på de såkaldte terrorklodser i Nyhavn, og inden da hængte de et skilt om halsen på H.C. Andersen-statuen i Kongens Have.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
  • »Lige da Rasmus Seebach kom frem, var han jo også Tommys dreng, og da han så blev stor, så smed han den«

    Hugo Helmig blev i sommer dansk popstjerne med sin allerførste single. Og nu venter Tyskland.

    Men han er også en teenager, der troede, at han kunne snige sig uden om sit efternavn. Og egentlig helst vil være sammen med sin nye kæreste. Hele tiden.

    Vi fulgte i hælene på Helmig og hans unge band – i garderoben, i sminken og på scenen i København. Med nerverne uden på det hvide scenetøj. Og hjemme på loftsværelset i forældrenes byhus i Aarhus.

    Læs det store interview med Hugo Helmig her.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce