Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Bombe. »Udspringet skal være vovet og spektakulært, plasket skal være enormt«. Det er de krav, dommerne stiller til deltagerne i vandsporten vandbombeudspring. I år var havnebadet ved Fisketorvet i København ramme om DM i vandbombeudspring. De konkurrerende bedømmes efter samme pointsystem som andre udspringskonkurrencer. Bo Andersen fra Greve vandt i år med et pointgennemsnit på 9,5. Den nye danmarksmester bliver hjemme i Greve kaldt Polarbamsen. Han er 43 år og vejer 141 kg. Førstepræmien i den våde turnering var et gavekort til seks måneders fitness, så hvem ved, hvordan Bo Andersen vil klare sig til næste år. På opfordring holdt han sig i hvert fald ikke tilbage fra at give et ekstranummer.

Sket i året: 2017 oplevet gennem Politikens tegnere og fotografer

FOR ABONNENTER

Chok. De helt unge kongelige: prinsesse Isabella, prins Vincent, prins Christian og prinsesse Josephine, havde, sammen med mor, kronprinsesse Mary (med hænderne for ansigtet) , godt udsyn fra Eremitageslottets balkon ved årets Hubertusjagt i Dyrehaven ved Klampenborg. Det gik først galt, efter at den egentlige jagt var slut, og rytterne var ved at ride ind på pladsen foran slottet. Her blev en gående løbsofficial ramt frontalt af en hest og rytter i høj fart. Politikens fotograf, Finn Frandsen, havde linsen rettet et helt andet sted hen end der, hvor tingene skete. Ulykkeligvis var det vinderen af opløbet, Cathrine Goldsmith og hendes hest, der kom til at ride manden ned. Han blev slået bevidstløs af sammenstødet, men meldtes snart efter i god behold.

Rekord. Ville dette maleri have kostet mindre end 39,5 millioner kr., hvis fru Ida Hammershøi ikke – som sædvanlig – havde vendt ryggen til? Men det blev prisen for dette interiør med kvinde med flygel hos Sotheby’s. Det var ny rekord for en Vilhelm Hammershøi, der gerne malede fra sine egne stille stuer. I året blev Davids Samling i øvrigt beriget med endnu et Hammershøi-motiv. Motivet var – sjovt nok – et forstudie til ovennævnte billede. Studiet, som havde gemt sig på bagsiden af et maleri af en strikkende kvinde, viste igen fru Ida i mørk kjole siddende på en typisk Hepplewhite-stol.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden