Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

i 'purt' dyrker Eva Maria Lund Nielsen det gurleske univers - det vil sige en blanding af nuttet og grotesk, sødt og aggressivt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boganmeldelse: ’purt’ er en glat bog, hvor sproget til tider formår at brillere

Når ’purt’ er bedst, er den ren cinéma du look. Når ’purt’ er værst, går fortællingen i ring, sproget bliver automatiseret girly.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Purt’ er en bog om det housewifede, skriver forlaget. Jeg har i lang tid været betaget af hjemmet og af de huslige syslers evige gentagelse. I endnu længere tid har jeg været forgabt i ’mønsterkvinden’, i den feminine dukke, som jeg på den ene side afskyr, på den anden side ikke kan undgå at fortabe mig i. Ligesom Eva Maria Lund Nielsen er jeg fascineret af graviditeten, af det befrugtede æg, ja, egentlig af alle slags æg, også af hønseægget, der ligger gemt under klistrede fiskeæg – et af de måltider, som fortæres i ’purt’. Og så nærer jeg en svaghed for det kunstige og for det, der glitrer grusomt og sødt. Derfor var jeg spændt på at læse Lund Nielsens debut.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden