Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Women's March  i Los Angeles 20. januar i år er blot et eksempel på de mange  demonstrationer verden over imod sexchikane og seksuelle forbrydelser, siden MeToo-bevægelsen satte i gang med Harvey Weinstein-sagen.
Foto: Jae C. Hong/AP

Women's March i Los Angeles 20. januar i år er blot et eksempel på de mange demonstrationer verden over imod sexchikane og seksuelle forbrydelser, siden MeToo-bevægelsen satte i gang med Harvey Weinstein-sagen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturredaktøren: Millioner rejste sig i protest, men resultatet er mudret

MeToo har brudt tavshedskulturen, men strukturerne er, stort set, uforandrede. Det er på tide også at rette blikket mod de strukturer, der understøtter tavshedskulturen og gør det muligt at misbruge magt til seksuelle formål uden konsekvenser, i stedet for at bruge al tiden på enkeltsager.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På en måde minder MeToo-bevægelsen om det arabiske forår. Det begyndte som en frihedskamp. Båret oppe af euforien over mobiliseringen af kvinder verden over, der ikke længere ville skamme sig alene. Millioner af mennesker, der kæmpede mod tavshedskultur, undertrykkelse og magtmisbrug. Kvinder, der kollektivt påberåbte sig retten til at bestemme over egen krop. MeToo var til en start en global kvindekamp for grundlæggende menneskerettigheder, der opstod nedefra på sociale medier.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden