Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jae C. Hong/AP
Foto: Jae C. Hong/AP

Women's March i Los Angeles 20. januar i år er blot et eksempel på de mange demonstrationer verden over imod sexchikane og seksuelle forbrydelser, siden MeToo-bevægelsen satte i gang med Harvey Weinstein-sagen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturredaktøren: Millioner rejste sig i protest, men resultatet er mudret

MeToo har brudt tavshedskulturen, men strukturerne er, stort set, uforandrede. Det er på tide også at rette blikket mod de strukturer, der understøtter tavshedskulturen og gør det muligt at misbruge magt til seksuelle formål uden konsekvenser, i stedet for at bruge al tiden på enkeltsager.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På en måde minder MeToo-bevægelsen om det arabiske forår. Det begyndte som en frihedskamp. Båret oppe af euforien over mobiliseringen af kvinder verden over, der ikke længere ville skamme sig alene. Millioner af mennesker, der kæmpede mod tavshedskultur, undertrykkelse og magtmisbrug. Kvinder, der kollektivt påberåbte sig retten til at bestemme over egen krop. MeToo var til en start en global kvindekamp for grundlæggende menneskerettigheder, der opstod nedefra på sociale medier.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden