Nina Klinker Jørgensen med skærmtrolden Hugo. ARKIVFOTO.
Foto: Claus Bjørn Larsen

Nina Klinker Jørgensen med skærmtrolden Hugo. ARKIVFOTO.

Kultur

Hvaaa’ hvor ska' vi hen, du? Kære TV 2. Krævende klogeåger som mig mener, at du har kørt lige lovlig meget frihjul. Men stort tillykke med de 30 år

Der er sjældent nogen, der bliver rigtig sure på dagens fødselar. For hyggeligt på TV 2 – det er det sgu, skriver kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen i denne kommentar.

Kultur
FOR ABONNENTER

Så fylder du 30, gamle jas! Du har sgu gjort det godt! De fleste danskere har tilbragt tusindvis af fornøjelige timer i dit selskab. Man kan altid slå en sludder af med dig. Da du kom til verden på Kvægtorvet i Odense 1. oktober 1988, var storesøster ovre i Københavnstrup blevet lige lovlig sur og selvoptaget. Som barn nummer to og efternøler i public service-familien har du haft en let gang på jorden. Der er sjældent nogen, der bliver rigtig sure på dig. Krævende klogeåger som mig synes måske, at du kører lige lovlig meget frihjul, men hyggeligt – det er det sgu. Skål og tillykke med fødselsdagen i dag mandag 1. oktober!

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce