0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Nu tør de bryde tavsheden om sexchikane: Først da vi var ude af det igen, opdagede vi, at det var det rene vanvid

Det vakte undren, da en sag om sexchikane på Kunstakademiet i forsommeren blev lukket uden en undersøgelse af, hvad der egentlig var foregået. Nu brydes tavsheden af tre tidligere studerende og en tidligere lektor, der kritiserer ledelsen for at opretholde en tavshedskultur omkring det, de betegner som krænkelser og et stærkt hierarkisk og skadeligt studiemiljø. En af underskriverne har selv oplevet en seksuel krænkelse, fortæller hun. En lang række kilder beretter desuden om et fjendtligt og nedværdigende miljø, hvor studerende ikke turde eller kunne sige fra.

FOR ABONNENTER

Da professoren ankom, virkede han tydeligt beruset eller påvirket, bed flere af de studerende, som Politiken har været i kontakt med, mærke i. Nogle af de studerende begyndte at danse, mens han sad i tavshed og virkede irriteret. På et tidspunkt rejste han sig, slukkede musikken og sendte de studerende ind i pejsestuen. Han holdt nu en længere tale, og han var vred. De lavede for lidt kunst, de lavede for dårlig kunst, de var overklasseunger, og han kunne ikke holde ud at komme på arbejde mere, husker de tidligere studerende, at han sagde.

Prøv 7 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu